Slovenija
62 ogledov

Taksist nasilen do najstnice?

Na vprašanje, zakaj bi si dekle zaradi petih evrov zgodbo izmislilo, odvetnik od Žurnal24 main
Taksist sredi vožnje spremeni tarifo, zato mu najstnica zatrdi, da bo plačala, če takoj ustavi. Taksist pelje naprej, začne jo žaliti, ob navedbi, da zaradi obnašanja ne bo plačala, jo zgrabi za roko.

"V soboto, 25. decembra, zjutraj ob 00.05 sem klicala taksi, s katerim se redno prevažam, vendar pa bi morala zaradi prezasedenosti čakati okoli 45 minut. Poklicala sem drugega. Taksi je prispel v desetih minutah. Usedla sem se na sprednji sedež ter vozniku rekla, naj me odpelje na Gosposvetsko ulico," začne svojo pripoved bralka.

19-letnica nadaljuje, da je taksist na začetku vključil prvo tarifo, ki stane 0,90 centa, po približno pol poti pa je taksimeter nastavil na tretjo tarifo, ki znaša 1,29 evra. Po večkratnem spraševanju bralke, zakaj je spremenil tarifo, ji je zabrusil: "Ne teži. Kaj nisi dobila, da si tako tečna."

"Bila sem v šoku. V naslednjem trenutku sem mu rekla, naj ustavi, vendar se na moje prošnje ni odzival, čeprav sem mu zagotovila plačilo vožnje. Prekipelo mi je, zato sem mu zabrusila, da bom skočila iz avta, zaradi grdega obnašanja pa mu ne bom plačala," pripoveduje bralka.

"Zgrabil me je za roko"
Taksist se je ob izrečenem zdrznil in zagrozil, da bo poklical policijo, češ da ni poravnala prevoza. "Domov te bom peljal in čakal, dokler ne plačaš," ji je odgovoril. Najstnica poudari, da se je zatem začela nočna mora. "Ko je ustavil, me je zelo močno zgrabil za levo roko. Rekel mi je, da bo poklical policijo in jim povedal, da sem pobegnila. Vlekla sem desno, on pa k sebi. Rekla sem mu, da me boli in naj me spusti, on pa me je le še močneje prijel. Končno sem se mu izmuznila, zapustila avto in tekla po Prežihovi ulici," nadaljuje bralka.

Najstnica nadaljuje, da je taksist pritisnil na plin in ji sledil. "Stekla sem v bližnji blok, kjer sem pri stopnicah počepnila. Nekaj trenutkov zatem senzorska luč ugasne, a se že nekaj trenutkov zatem spet prižge. Pred vhodom je stal moški. Na srečo je bil stanovalec bloka." Bralka je moškega prosila, naj jo pospremi do doma. Taksist jo je medtem nenehno klical na mobilni telefon. "Ko sem prispela domov, sem zgodbo povedala staršem. Taksist je še vedno klical. Oglasila sem se. Moški mi je grozil, naj raje zamenjam številko, saj se ga nikoli v življenju ne bom znebila. Začela sem jokati."

V joku je potem poklicala policijo. Dežurni policist ji je rekel, naj gre spat, prej pa naj ugasne telefon. Po prigovarjanju matere je k njim poslal policiste, ki so dogodek zabeležili.

Veit: "Za ovadbo ni podlage"
"Nič takega se ni dogajalo," nam je zatrdil Danijel Robnik, direktor in lastnik mariborske taksi službe. Na vprašanje, ali lahko govorimo z voznikom, nam odgovori: "Ne, ne morete. Za vse informacije se obrnite na našega odvetnika. V mislih imejte, da je od vašega pisanja odvisnih 35 družin. Gospa je revica. Zoper njo bomo podali ovadbo. Na koncu bo odločalo sodišče."

"Na kraju dogodka je bila policija, ki pa ni zasledila ničesar v zvezi z kakršnimkoli kaznivim dejanjem. Direktor tako nima materiala, da bi kogarkoli kazensko ovadil. Oškodovanka verjetno stoji za svojo zgodbo zato, da bi opravičila neplačilo vožnje," pa nam je zatrdil Rotnikov odvetnik Marjan Veit. Na vprašanje, zakaj bi si dekle zaradi petih evrov zgodbo izmislilo, odvetnik odgovori: "Verjetno je prišlo do nesporazuma, nato pa do izmenjave grdih besed. Če se bo v postopku izkazalo, da so dekletove navedbe resnične, bo direktor prvi, ki bo ukrepal zoper svojega voznika."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.