Slovenija
15 ogledov

Taksisti plačajo petkrat

Dušan Oblak meni, da so globe taksistom nesorazmerne glede na plače. Žurnal24 main
Taksist Dušan Oblak je na taksipostajališču blizu Čevljarskega mostu prejel kar 500 evrov kazni Mestnega redarstva MOL.

Taksist Dušan Oblak je na taksipostajališču blizu Čevljarskega mostu prejel kar 500 evrov kazni Mestnega redarstva MOL. “Plačati bom moral 250 evrov, ker še nimam mestne nalepke, čeprav sem vlogo oddal že oktobra, in 250 evrov, ker me ni bilo v avtu. Stranko sem namreč pospremil na Židovsko stezo,” se huduje Oblak. Pravi, da ga ni bilo deset minut in da ne ve, zakaj redar ni vsaj malo počakal, da bi se vrnil. Zatrjuje, da zahtevane nalepke nima še noben ljubljanski taksist.

 

Nepravilno parkiranje

Globe. Globa mestnega redarstva za nepravilno parkiranje osebnih avtomobilov je 50 evrov.

Nov odlok z novimi pravili
Lani sprejeti mestni odlok o avto-taksi prevozih namreč predpisuje, da lahko mestni redar voznika taksija v več primerih oglobi z 250 evri. Če nima nalepke MOL in s tem plačane takse, če na postajališču voznika ni v vozilu ali poleg njega, če ne vozi po najkrajši poti in se do potnikov ne vede vljudno, če ne sprejme potnikove prtljage in če nima na vidnem mestu avto-taksi izkaznice voznika in izvoda dovoljenja.

Parkira, da spremi potnika
Odlok pa res dopušča spremljanje potnika in s tem odhod od vozila. Sicer je postajališče mišljeno kot mesto za ustavljanje vozila in ne parkiranje, pojasnjuje Dušan Galez z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet mestne uprave. V MOL je 160 postajališč, 50 jih je v mestnem središču. Mesto taksistov po postajališčih ne razporeja.

Dovoljenja v enem mesecu
“Poglavitno dovoljenje je licenca, ki jo v imenu države izdata gospodarska oziroma obrtna zbornica,” pravi Galez. Na podlagi mora taksist pridobiti še dovoljenje za vožnjo taksija po Ljubljani. Roka za oddajo vlog za ta dovoljenja ni. Od oktobra so prejeli 230 vlog za dovoljenja, čas za izdajo pa je približno en mesec, je še pojasnil Galez.

Kot pa je povedal Roman Fortuna iz mestnega redarstva, so od začetka veljavnosti odloka izrekli že 32 glob.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.