Slovenija
1355 ogledov

Takšno vreme bomo imeli čez vikend

Zima
Ponekod v nižinah bo megla vztrajala večino dneva.

Jesen je bila nadpovprečno topla

Po delnih in še ne povsem preverjenih podatkih ARSO je bila jesen 2021 povprečno do nadpovprečno topla, podpovprečno namočena, razen na manjših območjih Pomurja. Jeseni 2021 je bil najbolj suh september, suh je bil tudi oktober, medtem ko je bil na ravni države november nadpovprečno namočen. Najbolj suho je bilo na jugozahodu države. Letošnja jesen je bila tudi nadpovprečno osončena.

Vremenska napoved

''Danes bo precej jasno, ponekod občasno zmerno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko zadržala večji del dneva,'' napovedujejo meteorologi na ARSO.

Živo srebro se bo povzpelo višje kot prejšnje dni, saj bodo najvišje dnevne temperature od 3 do 10, na Primorskem do 12 °C.

Obeti

Čez vikend nas čaka pretežno jasno vreme. Dopoldne bo v soboto po nekaterih nižinah megla, v Istri in zaledju bo pihala šibka burja, ponekod na severovzhodu pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju 2, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem do 13 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno z meglo po nekaterih nižinah in oblačnostjo ob morju ter na Goriškem. Dopoldanska megla bo ponekod v nižinah vztrajala tudi v ponedeljek, potem pa bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji.

Pri tleh bo območje visokega zračnega tlaka nad Evropo v drugi polovici prihodnjega tedna nekoliko oslabelo. V višinah bo proti koncu obdobja začel pritekati hladnejši in bolj vlažen zrak. ''Od sredine prihodnjega tedna pa kaže na več oblačnosti, verjetnost za padavine se bo postopno povečala,'' so še zapisali na ARSO.

Se bomo zbudili v bel božič?

Vremenoslovci napovedujejo, da bo naslednji četrtek čez dan okoli 20 % verjetnost, da pade 1 mm padavin v večjem delu države, po nižinah sicer kot dež. Verjetnost pa bo narasla do okoli 40 % v noči na petek in ostala med 30 in 40 % tudi tekom božičnega dne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Tana_Kerr 14:17 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • TistoPravo 12:54 17.december 2021.

    Nadpovprečno torej. Sončna bomba :)