Slovenija
376 ogledov

Takšna je dolgoročna napoved za jesen

Dolgoročna vremenska napoved Accuweather
Jesen bo nadpovprečno topla in suha, z lokalnimi nevihtami in neurji.

Svetovno znani vremenski portal AccuWeather je objavil dolgoročno napoved vremena v Evropi za prihajajočo jesen.

Četudi so dolgoročne vremenske prognoze zelo neprecizne, je zbral glavne vremenske trende v posameznih evropskih regijah. Večina Evrope lahko pričakuje nadpovprečno toplo in v nekaterih predelih tudi zelo suho vreme, z občasnimi nevihtami. 

Toplo, a nevihtno

Zaradi visokega zračnega pritiska vremenoslovci za jug Evrope napovedujejo toplo in suho jesen, medtem ko bo več padavin z nevihtami na severu Evrope, zlasti na Irskem in v Veliki Britaniji ter na jugozahodu Skandinavije. 

Zaradi premikov toplega zraka iz Afrike in Sredozemlja pričakujejo nadpovprečno toplo jesen v Španiji, v južni in osrednji Italiji ter na jugu Balkana. 

Na severu Balkana lokalna neurja

Na severu Balkana se bo temperatura spreminjala, četudi bo padavin manj od povprečja, meteorologi napovedujejo lokalne padavine in neurja, kar lahko rezultira tudi v pojavu lokalnih poplav. 

Za jug Balkana in Italije napovedujejo sušo, zaradi česar bo povečana požarna nevarnost. 

Baltske države lahko pričakujejo vdor hladnega zraka s severa.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 13:41 21.avgust 2016.

    letošnjo poletje so napovedovali kot zelo zelo vroče in da bo suša resno grozila ,no in kje je zdaj suša,niti neke posebne vročine ni bilo

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 15:36 20.avgust 2016.

    Tudi za preteklo zimo so napovedovali, da bo zelo huda, pa se je izkazalo, da je bila zelo mila! Vreme napovedovati za več kot en teden naprej, je navadno ugibanje in spada pod goljufijo in ne pod znanost!