Slovenija
6435 ogledov

Takšna je razlika med Golobom in Janšo

Novice: Janša stopil v bran Golobu - Robert Golob, Janez Janša Vlada RS
Glede na rezultate septembrske meritve se je povečala razlika med Golobovo in Janševo stranko.

Po zadnji anketi, ki jo je za POP TV izvedla Mediana, vlada še vedno uživa veliko podporo, enako velja za premerja Roberta Goloba, ki se je krepko usidral na prvem mestu lestvice najbolj priljubljenih politikov. 

Sicer je vlada s 59 odstotki zopet dosegla najboljši rezultat, čeprav se je za dve odstotni točki okrepilo tudi nezadovoljstvo vprašanih. 28,8 odstotka vprašanih vlade ne podpira. 

Glede na rezultate septembrske meritve se je povečala prednost med Gibanjem Svoboda in največjo opozicijsko stranko SDS. Največji opozicijski stranki je podpora v primerjavi z mesecem prej sicer nekoliko upadla (za pet odstotnih točk), SDS pa ima za pet odstotnih točk nižjo podporo kot avgusta in je zdaj na slabih 18 odstotkih. 

Vladi je podporo izreklo 58,9 odstotka vprašanih, 28,8 odstotka ji nasprotuje, 12,3 odstotka vprašanih je neopredeljenih. Med strankami ima najvišjo podporo Gibanje Svoboda, in sicer 30,9 odstotka, sledi SDS s 17,9 odstotka glasov.

SD je podpora zrasla za 0,6 odstotne točke na 5,6 odstotka. NSi je podpora padla na 4,8 odstotka (avgusta 5,5 odstotka), Levici pa na 4,4 odstotka (avgusta 5,3 odstotka).

Golob se je usidral ne prvem mestu

Med politiki je še vedno najbolj priljubljen premier Robert Golob. Sledi mu zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, za njim pa je predsednik republike Borut Pahor, ki je z avgustovskega drugega zdaj zdrsnil na tretje mesto.

Na četrtem mestu je predsednica državnega zbora Urša Klakočar Zupančič, na petem pa kandidat za predsednika republike in poslanec SDS Anže Logar.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev, Mediana je anketo opravil med 19. in 22. septembrom na reprezentativnem vzorcu 729 vprašanih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Pierre 14:18 01.oktober 2022.

    Janša naj gre že enkrat v penzijo in na smetišče zgodovine!!!!

  • Ender3 14:30 26.september 2022.

    Razlika je, več kot očitna ! Neprimerljiva. številke govorijo same zase.

  • bendover 12:45 26.september 2022.

    plešemo...ker nas zebe in nimamo za kurjavo