Slovenija
11437 ogledov

Takšna je osvežena vremenska slika za julij

Oddih na travi Shutterstock
Se nam končno obeta "pravo poletje"?

Pri vremenskem portalu ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved napovedujejo nadaljevanje nestabilnega vremena. 

"Do zadnje dekade v juliju vidimo nadaljevanje zgodbe, ki se je začela v maju," pišejo pri Ciklon.si. "Stabilnega vremena ni na vidiku, vedno znova in znova imamo pozitivne anomalije, ki se raztezajo med Veliko Britanijo in Skandinavijo. Spodaj, torej nad Srednjo in zlasti Južno Evropo pa višinska jedra, ki potujejo proti vzhodu."

Nad Zahodno Evropo je po pisanju portala še vedno precej hladnega zraka v višinah, ki se bo v naslednjih dneh pomaknil proti nam, zato bo tudi še naprej več spremenljivosti.

Po nekaj dneh stabilnosti nižje temperature 

"Nad vzhodnim delom Evrope pa se bo vrtela višinska dolina, ki se bo v začetku naslednjega tedna začela spuščati proti jugu," pišejo pri Ciklon.si. "Nas bo zelo verjetna skupaj s hladno fronto prešla v torek ali sredo 11.julija. Po nekaj dneh stabilnega vremena bo tako spet več spremenljivosti in fronta bo prinesla spet nižje temperature."

Dodajajo, da se bo prehodno vzpostavil anticiklonalni most med dolinama nad Španijo in zahodno Rusijo, vendar nas bo dokaj hitro verjetno doseglo poslabšanje od zahoda. 

Za jutri dopoldne napovedujejo precej jasno vreme, popoldne bo občasno več spremenljive oblačnosti. "Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 25 in 31 Celzija," pišejo pri Ciklon.si. "V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, najvišje temperature bodo med 22 in 28 Celzija."

Oranžni alarm za vso državo Slovenija Oranžni alarm za vso Slovenijo

V soboto bo večinoma sončno vreme, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 24 in 29 stopinjami Celzija. V nedeljo se bo nadaljevalo sončno poletno vreme, najvišje temperature bodo med 26 in 31 stopinjami Celzija.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • bernarda59 07:38 06.julij 2018.

    Kaj letos res ne misli biti pravega poletja 😱😓