Slovenija
19734 ogledov

Takšne so možnosti za sneg v naslednjih 10 dneh

Sneženje
Snežinke, ki danes ponekod padajo iz megle, ne napovedujejo večjih snežnih padavin, vsaj ta konec tedna ne.

Nad Pomurjem, območjem Krškega in v Ljubljanski kotlini se zadržuje gosta megla, predvsem v Ljubljani na območju toplarniških izpustov, kjer nastaja vodna para pa iz megle padajo tudi snežinke. Te pa ne napovedujejo kakšnih večjih snežnih padavin.
Veter naj bi popoldne meglo v Ljubljani pregnal, zelo verjetno pa mu to ne bo uspelo v Prekmurju, napoveduje dežurni prognostik pri Arso Brane Gregorčič. 

Ponoči ponekod dež, zjutraj možnost poledice

Ponoči se bo pooblačilo, v zahodnem, južnem in osrednjem delu Slovenije pa bo začelo deževati. Padavin ne bo veliko, je pa zaradi nizkih temperatur zjutraj in zvečer možna poledica. Gregorčič opozarja, da bo drselo predvsem na pločnikih, ceste, posipane s soljo, pa bodo normalno prevozne. 

Iz torka na sredo bo Slovenijo prešla hladna fronta, vendar večina izračunov kaže, da bo količina padavin zelo nizka. "Nekaj negotovosti je še v teh izračunih, vendar je zelo malo verjetno, da bi zapadlo kaj več snega," pravi Gregorčič. Tudi v gorah snegu slabo kaže, izračuni napovedujejo od 0 do 15 centimetrov, slednji podatek pa je po oceni Gregorčiča precej optimističen. "Generalno gledano so možnosti za sneg v naslednjih desetih dnevih minimalne," pravi Gregorčič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.