Slovenija
3160 ogledov

Takšne so nove cene bencina in dizla

Bencinska črpalka Saša Despot
Cena za liter 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest tudi v novem 14-dnevnem obdobju ostaja nespremenjena pri 1,298 evra. Cena za liter dizelskega goriva pa se je opolnoči znižala za 0,1 centa na 1,285 evra.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah sicer določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar ResnicaBoli
    ResnicaBoli 10:25 14.januar 2020.

    Trg deluje po zaslugi posameznih, še prisebnih uradnikov, ki niso nasedli kozjanskemu runklu na ministrstvu za gospodarstvo, da naj cene ureja trg sam. Dokaz za to kako prav so imeli in še imajo je, da naftni trgovci do danes, še ...prikaži več nikoli niso pocenili cen goriva, ki jih določajo sami.