Slovenija
19 ogledov

Takšni semaforji so ugasnili

V avstrijskem Linzu so odstranili prometno signalizacijo, ki so jo na temo istospolne usmerjenosti postavili po vzoru Dunaja.

Prometno signalizacijo z istospolno usmerjenimi figurami, ki je bila postavljena z namenom promoviranja večje strpnosti v avstrijskem Linzu, so morali odstraniti.

Luči v pormetu so namenjene prometu in jih ne smemo zlorabljati za nasvete, kako naj živimo, je dejal Markus Hein iz skrajno desno usmerjene svobodnjaške stranke  FPOe, ki je pri mestnih oblasteh odgovoren za promet.

Najprej na Dunaju

Namesto običajne moške figure so posebne luči na prehodu za pešce imele figuro moškega ali ženske, dveh moških ali dveh žensk, ki se držita za roke ter majnim simbolom srca na prsih.

Gay-themed traffic signals in Austrian, Linz aimed at promoting greater tolerance have been removed. pic.twitter.com/TUSgYmbZb8

— ÇapaMag in English (@CapaMagENG) December 8, 2015


Prvotno so tovrstno signalizacijo postavili na Dunaju med finalom Evrovizije. Zaradi popularnosti so jo nato razširili v Salzburg in Linz.

Hein je ob odstranitvi poudaril, da so te figure na lučeh popolnoma nepotrebne in ne pripomorejo k pravicam homoseksulano usmerjenih, za katere je po njegovi oceni že dovolj dobro poskrbljeno.

Komentarjev 2