Slovenija
20365 ogledov

Takšni so današnji udarci vremena. Med drugim strela treščila v hišo

Strela Profimedia
Ponekod je zaradi močnejših nalivov upočasnjen promet, ponekod imajo gasilci spet polne roke dela.

Vzhodno in osrednjo Slovenijo je popoldne dosegel pas neviht z močnejšimi nalivi. Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da lahko narastejo hudourniški vodotoki. 

Kot navajajo na Arsu, so močna naliva zabeležili tudi na vremenskih postajah Celje-Medlog in Krško-papirnica. Na območju prve je med 14. uro in 14.30 padlo okoli 26 milimetrov padavin, na drugi so uro kasneje, med 15. uro in 15.30, zabeležili, da je padlo okoli 21 milimetrov dežja.

Zaradi močnega deževja je bilo aktiviranih enajst gasilskih enot v občinah Celje, Lukovica, Ljubljana in Trbovlje. Gasilci so večinoma prečrpavali vodo iz kleti objektov in očistili več odtočnih kanalov. 

V Malem Jelniku v občini Lukovica je med neurjem udarila strela, zaradi česar je prišlo do požara gospodarskega poslopja, ki so ga gasilci pogasili. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v Celju ter poškodovala dimnik in del ostrešja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Danes in v naslednjih dneh bo sicer vodnatost rek ustaljena. Mura, Drava, Sava in posamezne manjše reke v osrednji Sloveniji bodo še ohranjale srednje pretoke, drugje pa bodo pretoki rek mali. Danes in v noči na petek lahko ob plohah in nevihtah hitro narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki. Verjetnost za ta pojav je večja v osrednjem in južnem delu države.

Po napovedih meteorologov bodo sicer padavine ponoči večinoma ponehale.

Napoved vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Nas konec meseca čaka presenečenje?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.