Slovenija
37 ogledov

Takšno bo praznično vreme

vreme božič Profimedias
Bel božič si bomo morali pričarati kar sami.

Vsi, ki si želijo snega med božičnimi prazniki, se bodo letos morali zadovoljiti le z mrazom. Vremenska napoved za prihajajoče dni namreč snega sploh ne omenja. 

Oblačni in megleni sredi sledi enako oblačen in meglen četrtek. Po sonce boste morali iti bodisi na zahod države bodisi na okoli 600 metrov nadmorske višine, kjer bo mogoče uživati v sončnih žarkih. Burja na Primorskem bo jutri prehodno oslabela, najnižje jutranje temperature pa se bodo gibale med -8 in -4 stopinjami Celzija. Na Primorskem in v višjih krajih bodo jutranje temperature nad ničlo, predvidoma okrog 3 stopinj Celzija. Čez dan se bodo temperature gibale med -1 in 6, na Primorskem pa tudi do 12 stopinj Celzija. 

V petek bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije se bo še zadrževala nizka oblačnost. Burja na Primorskem se bo prehodno spet nekoliko okrepila in zvečer ponehala. V soboto bo sončno, dopoldne po nižinah še oblačno ali megleno. 

Vreme se ne bo kaj bistveno spreminjalo vse tja do srede. V nedeljo bo severno od Slovenije šla oslabljena vremenska motnja, za katero se bo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Prevladovalo bo suho vreme s precej megle ali nizke oblačnosti po nižinah. V nedeljo in torek bo povsod nekaj več oblačnosti.

Do torka bo v gorah razmeroma toplo, od srede naprej pa bo predvidoma hladneje, je razvidno iz napovedi agencije za okolje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.