Slovenija
122 ogledov

Takšno bo vreme na Silvestrovo

Žurnal24 main
Na Silvestrovo bo suho in hladneje kot danes, megle pa vremenoslovci ne pričakujejo.

"Od srede naprej se bo bistveno ohladilo, predvsem pa ne bo več temperaturnega obrata, zdaj je namreč v višjih krajih precej topleje kot v nižinah. Ohladitev se bo zato najbolj čutila v višjih krajih. Danes zjutraj je bilo na primer na Katarini devet stopinj Celzija, po ohladitvi bo na 1500 metrih okrog minus deset, ohladilo se bo torej za dobrih 15 stopinj," pojasnjuje Jure Cedilnik iz Agencije za okolje. 

V nižinah ohladitev ne bo tolikšna. "Jutranje temperature bodo tam, kjer je bilo zdaj sončno in toplo tudi za deset stopinj nižje, le okoli nič, kjer smo imeli doslej meglo, bo le kakšne tri stopinje manj," pravi Cedilnik. 

Ognjemeti se bodo dobro videli

Vrhunec dogajanja je ognjemet z Ljubljanskega gradu, za katerega bomo letos odšt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Na Silvestrovo ni na vidiku kakšne fronte, ki bi prinesla padavine, kaže, da bo suho. Kmalu v novem letu pa se nakazuje možnost padavin, verjetno za konec tedna. Zaenkrat ne kaže na obilno količino, ali bo dež ali sneg tudi še ne moremo reči. Do torka bo še megla, potem bo zapihal veter. V sredo in četrtek bo kar nekaj vetra, megla se ne bo delala, tudi v noči na petek bo najbrž dovolj vetra, da se megla ne bo naredila. Precej možnosti je, da se bodo ognjemeti dobro videli," napoveduje Cedilnik in dodaja, da bo končno konec dolgega obdobja z meglo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.