Slovenija
996 ogledov

Takšno bo vreme ta konec tedna

vreme jesen dež oblačnost ptica Profimedia
Kje si lahko obetate malce jasnega neba in kje je priporočljivo s seboj imeti dežnik.

November je postregel z večjo količino dežja in oblačnega vremena. Takšno vreme lahko pričakujemo tudi danes. Na vzhodu države bo sicer delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje bo pretežno oblačno, v zahodnih krajih pa se bodo občasno pojavljale plohe, ki se bodo širile proti osrednjim krajem, napoveduje agencija za okolje. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 9 do 14 °C, v Gornjesavski dolini pa okoli 6 °C. 

Vremensko lep petek bo na vzhodu države, kjer bo večji del dneva suho z nekaj sonca. Krajevne padavine na zahodu bodo sprva oslabele in se nato popoldne znova nekoliko okrepile in širile nad osrednjo ter deloma vzhodno Slovenijo. Ob morju bo pihal šibak jugo. Jutranje temperature bodo večinoma od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 14, v Gornjesavski dolini okoli 6 °C. 

Dežnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Kakšna bosta sobota in nedelja?

Na vzhodu bo v soboto občasno sijalo sonce, drugje pa bo pretežno oblačno. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo občasno pojavljale rahle padavine. Več dežja bo v Posočju. Ob morju bo pihal šibak jugo. 

Do nedelje zjutraj bodo padavine povsod ponehale. V višjih legah in na Primorskem se bo razjasnilo, drugje bo dolgotrajna megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala burja. 

Kaj se obeta prihodnji teden?

V nedeljo in ponedeljek se bo verjetnost za padavine nekoliko zmanjšala. V notranjosti bo ostalo precej oblačno, več možnosti za sončno vreme bo na Primorskem, kjer bo pihala burja. V nadaljevanju tedna se možnost za padavine znova poveča, prevladovali bodo vetrovi jugozahodne smeri. Še naprej bo razmeroma toplo.

vremenska napoved daljša | Avtor: prtscr Meteo.si prtscr Meteo.si
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.