Slovenija
7103 ogledov

Takšno bo vreme do konca meseca

Oblaki
Preden se za vikend odpravite na izlet, preverite vremensko napoved.

Vremenoslovci za danes na Primorskem napovedujejo deloma sončno. "Drugod bo pretežno oblačno, tu in tam bodo občasno še možne manjše padavine, predvsem kot krajevne plohe," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 19 stopinj Celzija."

Ponoči se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 10 stopinj Celzija," napovedujejo pri Agenciji za okolje.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne plohe. "Ponekod bo zapihal južni veter," pišejo Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija."

Sobota bo lepša od nedelje

V soboto dopoldne bo na vzhodu delno jasno, popoldne se bo tudi tam pooblačilo. "Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno,"  pišejo pri Arsu. "Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogostejše bodo v zahodni Sloveniji, na severovzhodu pa bo večinoma suho."

V nedeljo bo nad srednjo in severozahodno Evropo območje nizkega zračnega tlaka. "Nato bodo naši kraji nekaj dni pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, od srede dalje pa je razvoj vremena še negotov," razlagajo pri Arsu. "V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, popoldne bodo predvsem krajevne plohe. Padavine bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Od ponedeljka do srede bo vreme spremenljivo, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Najvišje temperature bodo večinoma okoli 20 stopinj Celzija. Za četrtek in petek pa je napoved še precej nezanesljiva."

Nestabilno vreme do konca meseca

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, napoveduje nestabilno vreme do konca meseca. "Tretje višinsko jedro hladnega zraka v letošnjem maju se bo počasi le pomaknilo južneje od nas in ne bo imelo več vpliva na vreme pri nas, blokada nad Skandinavijo pa bo ostala," pišejo pri Cikon.si. "To pomeni da je tam rezervirano sončno in toplo vreme, proti Sredozemlju pa se bodo spuščale atlantske motnje in stabilnosti ni videti tja do konca meseca."

Danes na Primorskem in jutri po vsej Sloveniji bo po napovedih portala najlepši dan v tednu. "Nato bomo spet pod vplivom odcepljene kaplje hladnega zraka, ki se bo več dni obnavljala nad Srednjo Evropo, vsaj do sredine naslednjega tedna," pišejo pri Ciklon.si. "Pri odcepljenih kapljah nikoli ne veš,  koliko padavin bo padlo."

Kakšno bo poletje?

Pričakujejo, da se bo v nadaljevanju ponovila majska vremenska slika s poletjem nad zahodnim delom Rusije. "Nikakor pa to dogajanje nima vpliva na letošnje poletje," poudarjajo pri Ciklon.si. "Lahko se hitro obrne, tudi leta 2006 smo imeli konec maja podoben vdor polarnega zraka, nato pa je sledilo zelo vroče poletje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.