Slovenija
7601 ogledov

Takšno bo vreme za vikend in prihodnji teden

Cvetoče drevje
Kaj nas čaka za praznike?

Vremenoslovci za popoldne na vzhodu napovedujejo delno jasno vreme. "Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na vzhodu do 23 stopinj Celzija." 

Jutri bo v hribovitih krajih zahodne Slovenije pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. "Drugod bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo," pišejo pri Arsu. "Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 17 do 23, na vzhodu do 25 stopinj Celzija.

Konec tedna hladneje s padavinami

V petek bo občasno deževalo v hribovitem svetu zahodne Slovenije, drugod bo dopoldne še suho vreme. "Popoldne in zvečer se bodo krajevne padavine, deloma nevihte, širile proti vzhodu," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V noči na soboto bo povsod deževalo, v soboto pa bodo še krajevne plohe. Hladneje bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi vlažen in znova toplejši zrak.

Obdobja sončnega vremena in ploh

"Od nedelje do petka bodo naši kraji pod vplivom plitvega ciklonskega območja in razmeroma hladnega zraka v višinah," razlagajo pri Arsu. "V višinah bo prevladoval veter južnih smeri, le v torek in sprva v sredo se bo višinski veter prehodno obrnil na severne smeri, pritekal bo manj vlažen zrak."

V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo oblačno in razmeroma hladno vreme z občasnimi padavinami. "V torek bodo obdobja sončnega vremena, brez popoldanskih krajevnih ploh pa verjetno ne bo šlo," še napovedujejo pri Arsu. "Od srede do petka se bo verjetnost za krajevne padavine znova povečala, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.