Slovenija
1320 ogledov

Takšno kazen je sodišče dosodilo posiljevalcu iz Maroka

Posilstvo Profimedia
Okrožno sodišče v Ljubljani je 37-letnega Alija Safinija spoznalo za krivega.

Okrožno sodišče v Ljubljani je v četrtek 37-letnega Maročana Alija Safinija spoznalo za krivega dveh kaznivih dejanj posilstva oktobra lani v Ljubljani ter mu izreklo enotno zaporno kazen 15 let zapora ter izgon iz države za čas petih let. Ob tem mu je sodišče tudi podaljšalo pripor do izvršitve kazni. Sodba še ni pravnomočna.

Obdolženi Safini je po mnenju sodišča oktobra lani v razmaku nekaj dni storil dve kaznivi dejanji posilstva. Kot je v izreku sodbe povzela sodnica Deja Kozjek, je obdolženi v obeh primerih žrtev prisilil k spolnemu odnosu, za dosego cilja pa je uporabil tako grožnje kot silo. Do žrtev je bil tudi žaljiv in poniževalen.

Za dve kaznivi dejanji skupaj 15 let

Za prvo kaznivo dejanje posilstva mu je sodišče izreklo 11 let zaporne kazni ter stransko kazen izgona iz države za obdobje petih let. Za drugo kaznivo dejanje pa mu je izreklo kazen petih let zapora ter prav tako izgon za obdobje petih let.

Enotna kazen, ki jo je sodišče izreklo Safiniju, je tako 15 let zaporne kazni ter izgon iz države za dobo petih let. V kazen se mu všteje čas, ki ga je preživel v priporu. V priporu Safini tudi ostaja do izvršljivosti kazni.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • rosogay119 18:53 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best

  • ode 17:20 25.september 2020.

    Če circumcisionar vidi, da se babe gonijo, ima dolžnost, da jih čimprej osvobodi te tegobe, tako, da jih mora čimprej nategniti, da jih tegoba mine. To pa zato, da tega ne bi storil kakšen nejevernik. Takšni so zakoni v Magrebu in okolici.

  • bogdan76 17:04 25.september 2020.

    Sedaj Prelesnikova dovolila objavo sodbe in imena zaščiteni lopovi.