Slovenija
14609 ogledov

Takšno vreme bo do prihodnjega vikenda

Sneg
Ponedeljek bo oblačen, od severa bo začelo rahlo snežiti. Kako bo v nadaljevanju tedna?

"Danes bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno, na Primorskem bo pihala sprva šibka burja, ki se bo dopoldne postopno okrepila. Drugod bo sprva oblačno ali megleno, ponekod v južnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Jutri, nadaljujejo napoved, bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo že do jutra oslabela in popoldne povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1do 4, na Primorskem do okoli 9 stopinj.

Nov teden se bo začel sneženo; v ponedeljek bo oblačno, na severu bo čez dan začelo rahlo snežiti. Zvečer se bo rahlo sneženje razširilo nad vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deževalo. Tam bo začela pihati šibka burja. V torek bo na Primorskem pihala burja, drugod pa severni veter. Dopoldne bodo padavine postopno ponehale, najkasneje na Kočevskem in v Beli krajini. Proti večeru se bo od severozahoda jasnilo.

Moskva, sneg Nas to čaka? Svet Največja snežna nevihta kdajkoli

Napoved od 13. do 18. februarja

"V začetku prihodnjega tedna bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje, ki se bo južno od nas pomikalo proti vzhodu. Sredi tedna se bo nad Alpami prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo proti koncu tedna oslabelo. Takrat se bo veter v višinah obrnil v jugozahodno smer, začel bo pritekati toplejši zrak," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V torek bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo predvidoma v torek popoldne ponehale, nato bo v sredo in četrtek delno jasno in suho vreme z meglo po nižinah, proti koncu tedna pa se bo verjetnost za padavine spet povečala, dolgoročno napoved sklenejo na Arsu.

Sneg Dobra ideja! Magazin Tako čevlje zaščitite pred soljo in snegom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.