Slovenija
27809 ogledov

Takšno vreme nas čaka do konca marca

Sneg Epa
V torek in sredo še možne snežne plohe. Kako bo naprej?

Po prehodu vremenske fronte bomo po napovedih portala Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, tudi v tem tednu še naprej v mrzli polarni zračni masi.

V torek in sredo možne snežne plohe

"Severno od Alp bo padlo kar precej snega, medtem ko bo na južni strani vreme bolj prijazno," piše Gregor Skok s portala Ciklon.si. "Sonce bo občasno zamenjala spremenljivost, saj bo od severa pritekal razmeroma vlažen zrak. Občasno se bodo pojavljale tudi krajevne plohe, lahko tudi snežne. Največja možnost za plohe sta torek in sreda. Prehladno bo za ta letni čas, saj bodo temperature čez dan težko presegle 10 stopinj Celzija, razen na Primorskem. Po torku pa bo še za stopinjo ali dve hladneje. Proti koncu tedna se lahko zgodi, da bo po nižinah marsikje padlo največ snega v tej zimi in to na koncu koledarske zime."

Zadnji teden v marcu še precej negotov

V zadnjem marčevskem tednu bomo po napovedih Ciklon.si še vedno pod vplivom severnih vetrov s skandinavsko blokado. "Lahko da se bo tudi pri nas nadaljevalo spremenljivo vreme, če pa bo anticklon postavljen južneje, pa si lahko obetamo razmeroma lepo in toplo vreme," še pišejo pri Ciklon.si.

Za nami sta že prva dva tedna meteorološke pomladi, počasi pa lahko izdamo prvo napoved za letošnje poletje. Po napovedi...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Nedelja, 14. marec 2021

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za danes napoveduje sprva precej jasno vreme z meglo in nizko oblačnostjo po nižinah. "Sredi dneva in popoldne bo več spremenljive oblačnosti, možne bodo posamezne kratkotrajne plohe," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severni veter. Jutranje temperature bodo od -6 do 1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne lahko nastane kakšna ploha. V četrtek se bo pooblačilo, tu in tam bodo možne rahle padavine.

"Ciklonsko območje se je iznad naših krajev umaknilo nad osrednji in vzhodni Balkan," razlagajo pri Arsu. "S severnimi vetrovi priteka k nam v višinah dokaj hladen zrak."

Od 18. do 23. marca

Nad večjim delom Evrope se bo v višinah zadrževal precej hladen zrak. Na vreme pri nas bo vplivalo ciklonsko območje, ki bo predvidoma v petek nastalo nad severnim Sredozemljem.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V četrtek se bo od zahoda pooblačilo. "Od petka bo torka bo prevladovalo oblačno vreme s pogostimi padavinami, več jih bo v zahodni in osrednji Sloveniji," pišejo pri Arsu. "Meja sneženja se bo občasno spustila do nižin."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.