Slovenija
7780 ogledov

Takšno vreme nas čaka do konca marca in v začetku aprila

Pomlad
Vikend, ki je pred nami bo idealen, nato sledi sprememba vremena.

Vremenoslovci za danes napovedujejo jasno vreme. "Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa veter vzhodnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno z nekaj prosojnimi oblačnimi koprenami. "Na Primorskem bo pihala šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem od 0 do 4, najvišje dnevne od 13 do 17, na Goriškem do 20 stopinj Celzija."

V soboto in nedeljo bo sončno in še nekoliko topleje.

"Vreme bo za letošnjo Planico idealno, sončno in kristalno čisto nebo bo zlasti v petek in soboto. Zaradi sonca bodo idealni pogoji za letenje, saj bo delovala termika oz. vzgonski veter."

Ciklon.si

"Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje od severovzhoda doteka postopno toplejši in suh zrak."

Naši kraji bodo v soboto in nedeljo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo začelo slabeti. "Predvidoma v ponedeljek nas bo dosegla in prešla hladna fronta in za njo bomo v nadaljevanju prihodnjega tedna pod vplivom hladne arktične zračne mase," pišejo pri Arsu. "Ciklonska območja bodo verjetno nad severnim in osrednjim Sredozemljem."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, le v nedeljo bo prehodno nekaj več oblačnosti. "Na Primorskem bo pihala šibka burja," še pišejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od 0 do 5, najvišje dnevne pa med 15 in 20 stopinj Celzija. V začetku prihodnjega tedna se bo ohladilo. Padavine bodo postale v ponedeljek verjetnejše, nato spet kaže na večinoma suho vreme."

Začetek aprila bo bolj moker

Aprilso vreme | Avtor: Profimedia Profimedia

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved piše, da nas do nedelje čakajo zelo lepi dnevi s čudovitimi razgledi, kot nalašč za uživanje v naravi. Od petka naprej bomo priča temperaturni inverziji, kar se bo po pisanju Ciklona.si poznalo zlasti zjutraj, ko bodo temperature marsikje padle pod ničlo, nad 600 ali 700 metri nadmorske višine pa bo nekaj stopinj topleje.

V začetku prihodnjega tedna nas čaka ohladitev, temperature ne bodo tako visoke kot se nam obetajo za vikend, ki je pred nami. 

"Tudi v začetku aprila se obeta precej zanimivo vreme ," še napovedujejo pri Ciklon.si. "Ne bi rekli, da bo ravno suho, ob grebenu nad severnim delom Atlantika in mogočnem anticiklonu nad zahodno Rusijo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.