Slovenija
10951 ogledov

Takšno vreme nas čaka do konca meseca

Mrzlo jutro
Zagotovo je, da bo mrzlo, kaj pa sneg?

"Zima se nadaljuje v slogu starih dobrih zim, vsaj kar se tiče temperatur," ugotavljajo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Lahko si obetamo nove vdore iznad severnega Atlantika proti Sredozemlju."

Dodajajo, da je azorski anticiklon zaenkrat postavljen preveč zahodno, da bi se lahko uresničil idealen zimski scenarij z obilno snežno pošiljko. V nasprotju s tem smo imeli v zadnjih dneh opraviti z bolj ali manj rahlim sneženjem, ki pa lahko ob negativnih temperaturah prinese do 20 centimetrov snega. 

Nenavadno obilne snežne pošiljke bodo jutri deležmi ob severni obali Afrike, sneženje pa bo dan ali dva kasneje zajelo tudi Grčijo. "Pri nas bomo dobili bolj ali manj drobtinice," o vplivih sredozemskega ciklona pišejo pri vremenskem portalu.

Na sneg pri nas zopet kaže v soboto, ko bo po napovedih portala Ciklon.si po nižinah večinoma snežilo, na Primorskem pa deževalo. 

"Največja verjetnost za padavine bo v nedeljo in ponedeljek, po nižinah v notranjosti bo snežilo."
Arso 

Agencija za okolje za četrtek napoveduje deloma sončno vreme na zahodu, drugod bo oblačno, na vzhodu bo še naletaval sneg. "Burja se bo okrepila," pišejo pri Arsu. 

Ponoči bo oblačno, rahlo sneženje bo povsod ponehalo, do jutra se bo na zahodu delno zjasnilo. "Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v krajih z burjo malo nad nič stopinj Celzija."

V četrtek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. "Predvsem v vzhodnih krajih bo občasno še naletaval sneg," pišejo pri Arsu. "Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do sedem stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V petek bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod delno jasno. "Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem zmerna burja," še napovedujejo pri Arsu. "V soboto bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. V nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo."

"Od torka do petka bo verjetnost za padavine manjša, občasnega rahlega sneženja pa ne gre povsem izključiti," še pišejo pri Arsu. "Jutra bodo mrzla, čez dan pa se bo temperatura v notranjosti dvignila največ do ledišča. Snežna odeja se bo obdržala."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.