Slovenija
8786 ogledov

Takšno vreme nas čaka do konca meseca

Februar
Vas zanima, kakšne bodo počitnice?

Vremenoslovci za danes dopoldne napovedujejo prehodno rahlo oblačno vreme, popoldne pa se bo povsod razjasnilo. "Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje. 

Jutri bo sončno, le na vzhodu bo popoldne še nekaj oblačnosti. "Popoldne bo zapihal šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija."

Vikend sončen z jutranjo meglo

V soboto in nedeljo bo sončno, zjutraj ni izključena kratkotrajna megla. "Tudi ob morju se v nedeljo lahko pojavi megla ali nizka oblačnost," pišejo pri Arsu. "Še topleje bo."

Nad osrednjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severnim vetrom priteka nad naše kraje toplejši in suh zrak.

Od nedelje do petka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. "V višinah bo sprva pihal veter zahodnih smeri, ki bo v drugi polovici prihodnjega tedna obrnil na vzhodno smer," razlagajo pri Arsu. "Sprva bo k nam pritekal razmeroma topel in suh zrak, sredi prihodnjega tedna pa hladnejši in nekoliko bolj vlažen zrak."

Od nedelje do torka bo prevladovalo sončno vreme, ob morju pa bo oblačno. "Od sredine prihodnjega tedna bo v notranjosti nekoliko več oblačnosti, a bo predvidoma ostalo suho," še pišejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo, dnevne pa med 10 in 15 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Padavin ni videti do konca meseca

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno napoved, piše, da dežja ni na vidiku do konca meseca. Seveda je za zanesljivo vremensko napoved še preuranjeno, a kot kaže, nas čakajo napovprečno visoke temperature. 

"Zaenkrat ni videti, da bi 'vročina' nad Evropo kaj popustila, padavin pa ni videti tja do marca, kajti ciklonska območja bodo potovala iz Atlantika proti zahodnemu Sredozemlju in naprej mimo severne Afrike proti vzhodu ter ohranjala mogočen anticiklon pri življenju," pišejo pri Ciklon.si. "Tako da vreme bo kot nalašč za uživanje v naravi. Na morju pa bo ob taki vremenski sliki kot se kaže verjetno prisotne postopno več megle ali nizke oblačnosti, kar je značilno v jesenskem in zgodnjem pomladnem času, ko je morje še toplo oz. hladno."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Amelie_Downes 10:00 14.februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletni strani z lahkoto d0bii več dohodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com