Slovenija
8931 ogledov

Takšno vreme nas čaka na silvestrovo

Zima
Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Vremenoslovci za danes napovedujejo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. "Dopoldne bo ponekod po nižinah megla, na Obali pa nizka oblačnost," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 8 stopinj Celzija."

Jutri bo sprva pretežno oblačno, po nižinah in ob morju tudi megleno. Popoldne se bo oblačnost od severa zmanjšala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 4 do 8 stopinj Celzija.

V nedeljo možne rahle padavine

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nižinah bo večji del dneva megla. "V nedeljo bo pretežno oblačno, na severovzhodu bodo možne rahle padavine," napovedujejo pri Arsu. 

Nad južno polovico Evropo se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. "V višinah priteka k nam od severa razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak," razlagajo pri Arsu.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Naši kraji bodo na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. "V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri," še napovedujejo pri Arsu. "Vpliv neizrazitih hladnih front pričakujemo v nedeljo in ponedeljek ter v petek."

Kaže na suho in deloma jasno vreme, po nekaterih nižinah bo v dopoldanskem času megla. "Nekaj možnosti za manjše padavine bodo predvsem na vzhodu v nedeljo, ponedeljek ter v petek," pišejo pri Arsu. "Do ponedeljka zjutraj se bo v bližini morja pojavljala nizka oblačnost. Proti koncu tedna se bo predvidoma ohladilo."

Prodor hladnega zraka v januarju

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da je zaradi spreminjajočih se izačunov zelo težko napovedati, kakšno vreme nas čaka v prvi polovici januarja. "Nekateri razpad polarnega vrtica, ki se bo zgodil v prihodnjih dneh, primerjajo z decembrom 1984," pišejo pri Ciklon.si. "Verjetno bo prišlo do zimskega prodora, a je trenutno še nemogoče napovedati, koliko časa bo trajal."

Doaja, da nas proti koncu tedna čaka prodor hladnega zraka s severa, nekaj je možnosti za manjše padavine na severovzhodu, vendar bo količina zelo majhna in v obliki dežja. "Povsem drugače bo severno od Alp, po evropskem modelu bo v nedeljo zlasti območje Salzburga zajelo sneženje, ki se bo nadaljevalo tudi na silvestrovo," še pišejo pri Ciklon.si. "Pri nas pa bo verjetno silvestrovo suho, proti večeru naj bi se od zahoda zjasnilo. Novoletna noč bo verjetno jasna, temperature bodo v okviru dolgoletnega povprečja za ta letni čas."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Janelinna
    Janelinna 23:35 27.december 2018.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top