Slovenija
26022 ogledov

Takšno vreme nas čaka v juniju

Junijsko vreme
Maj je pri koncu, kakšno vreme nas čaka v prvem poletnem mesecu?

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva delno jasno vreme, le na zahodu je kakšna ploha možna že zjutraj ali dopoldne. "Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija."

Kakšna nevihta se po napovedih Arsa lahko zavleče v večer, ponoči pa se bo ozračje umirilo.

Jutri bo zjutraj nekaj nizke oblačnosti, čez dan pa bo deloma sončno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. "Nastale bodo popoldanske krajevne nevihte," pravijo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija."

V četrtek in petek manj neviht

V četrtek in petek bodo sončna obdobja nekoliko daljša, verjetnost popoldanskih neviht pa za spoznanje manjša, a ozračje še ne bo povsem stabilno.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Vreme: Arso znova prižgal alarm, to nas čaka ta konec tedna - Suša Dolgoročna napoved Slovenija Accuweather napoveduje: Pripravite se na sušo in uničujoča neurja

"Na vreme pri nas bodo še naprej vplivala višinska jedra hladnega zraka, ki se bodo večinoma zadrževala bolj zahodno od nas, občasno pa segla tudi do naših krajev," navajajo pri arsu. "Za vikend kaže, da nas bo prešla tudi oslabljena vremenska motnja."

Prevladoval dnevni razvoj kopaste oblačnosti, možne bodo popoldanske nevihte. "V petek in soboto so nekoliko bolj verjetne tudi manjše krajevne padavine v dopoldanskem času," še pišejo pri Arsu. "Še bo toplo."

Podobno vreme tudi v juniju

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da se bo v mesecu juniju nadaljevalo podobno vreme, kot ga imamo sedaj. 

"Klasičnega azorskega anticiklona, ki nam prinaša normalne temperature za ta letni čas in stabilno sončno vreme pa zaenkrat ni videti," pišejo pri Ciklon.si. "Vedno znova se ponavljajo višinske doline hladnega zraka v okolici Španije in Francije tudi globoko v junij in to nam ne prinaša nič drugega kot nadaljevanje tega kar imamo že cel mesec maj – spremenljivosti zlasti v popoldanskem času." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.