Slovenija
2360 ogledov

Takšno vreme nas čaka za vikend

September Profimedia
Danes sončno, kako bo pa v prihodnjih dneh?

Vremenoslovci za danes napovedujejo povečini sončno vreme. "Po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla," pišejo pri Agenciji za okolje. "Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija."

Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. "Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod na vzhodu pretežno oblačno," napovedujejo pri Arsu. "Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju in v krajih z burjo okoli 15, najvišje dnevne od 18 do 22, na Primorskem do 26 stopinj Celzija."

V četrtek in petek bo povečini sončno in topleje. "Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo še pihala šibka burja."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad zahodno in srednjo Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. K nam s šibkimi vetrovi južnih smeri doteka toplejši in bolj suh zrak.

Od 13. do 18. septembra

"Od petka do naslednjega torka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki se bo nahajalo nad večjim delom Evrope," pišejo pri Arsu. "Anticiklon bo predvidoma v torek oslabel, sredi prihodnjega tedna obstaja možnost prodora hladnega zraka in nastanka ciklona v Sredozemlju."

September | Avtor: Profimedia Profimedia

Sonce in oblaki Stabilneje Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do 20. septembra

Od petka do prihodnjega torka bomo pod vplivom večinoma suhih vzhodnih višinskih vetrov. "Na Primorskem bo pihala šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Večinoma bo sončno, nekaj več oblačnosti lahko v notranjosti nastane le v soboto in v nedeljo. Najvišje temperature bodo po nižinah večinoma med 25 in 28 stopinj Celzija, še nekoliko topleje bo na Primorskem. Padavin v tem obdobju ne pričakujemo, verjetnost za dež se nekoliko poveča sredi prihodnjega tedna."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.