Slovenija
4935 ogledov

Takšno vreme nas čaka za vikend

Oktober Profimedia
Nedelja bo lepša od sobote.

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva pretežno jasno vreme, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. "Popoldne se bo v krajih na zahodu in deloma v osrednji Sloveniji zmerno pooblačilo," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo šibak južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija."

Sobota oblačna s plohami

Jutri bo pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale padavine, deloma plohe. "Na Primorskem bo pihal šibak jugozahodnik, ponekod na vzhodu pa bo zapihal severovzhodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 16 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija."

V nedeljo popoldan se bo razjasnilo

V nedeljo bo sprva še zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo razjasnilo. "Več oblačnosti bo ostalo v hribovitih krajih na zahodu, kjer bo občasno rahlo deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. V ponedeljek bo spet več oblačnosti, občasno se bodo pojavljale padavine, ki bodo pogostejše na zahodu."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad Alpami, Balkanom in Sredozemljem se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje s jugozahodnimi vetrovi topel in sprva razmeroma suh zrak."

V nadaljevanju hladneje

Prva vremenska fronta nas bo prešla predvidoma v ponedeljek, druga pa v sredo. "Nato se bo hitro znova vzpostavil jugozahodni zračni tok, v četrtek pa naj bi se veter v višinah prehodno obrnil na severno smer," še pišejo pri Arsu. "Začel bo pritekati hladnejši zrak."

V ponedeljek se bo dež razširil na vso Slovenijo, v torek pa bo predvidoma suho vreme. "V sredo se bo verjetnost za padavine znova povečala, od četrtka do sobote pa spet zmanjšala," napovedujejo pri Arsu. "Postopno bo hladneje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.