Slovenija
11411 ogledov

Takšno vreme pričakujte za vikend

Zima
Sonce nas bo razvajalo tudi jutri. Kako pa v nadalejvanju tedna in za vikend?

"Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, proti jutru lahko v severovzhodni Sloveniji pade kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 3 stopinje Celzija," napovedujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo jutri povečini sončno, predvsem v severovzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj.

Tudi za nadaljevanje tedna kaže podobno, tudi v sredo bo pretežno jasno, v četrtek pa se bo pooblačilo, v zahodnih krajih bo zvečer že začelo rahlo deževati. Nekaj sonca bo na vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter.

Sončni vzhod Kaj nas čaka? Slovenija Ponekod skoraj poletno, pri nas nadpovprečno toplo

Od 26. do 31. januarja

"V petek bo nad severnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplivalo tudi v soboto. V nedeljo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo sredi prihodnjega tedna pričelo slabeti," vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Napoved za konec tedna kaže, da bo v petek in soboto oblačno, nekaj jasnine bo le v vzhodni Sloveniji. Predvsem v zahodni polovici države bo občasno deževalo.

V nedeljo, ponedeljek in verjetno še v torek bo suho vreme, sredi prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala. Še bo razmeroma toplo za ta letni čas.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.