Slovenija
15 ogledov

Talenti zamenjali garažne bende

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Resničnostni šov je lahko tudi razprava v parlamentu, ki pa ne zabava, temveč mori.

Resnični smisel glasbe se je izgubil, saj oddaje tipa šov talentov dajejo vtis, da je lahko glasbenik vsak in da lahko zasloviš čez noč. Te oddaje iz nadarjenih pevcev ustvarijo zvezdnike, nato pa jih zavržejo, je le nekaj tednov po nastopu v oddaji American Idol izjavil Usher, zvezda R & B. Daleč od tega, se z njim ne strinja Boštjan Menart iz založbe Menart Records. Po njegovem mnenju so tovrstne oddaje v današnjem času eno od orodij, da se vse odvija hitreje. “Izvajalci bi lahko nekaj let viseli po garažah, a zakaj, če si lahko pot skrajšajo in v nekaj mesecih dosežejo to, kar bi sicer trajalo leta. V tem ne vidim nič slabega,” je prepričan Menart, ki bo imel po končani oddaji zaradi zastopstva družbe Sony Music v Sloveniji tudi vse pravice do izvajalcev na šovu.

Brez talenta. Resničnostni šovi se v zadnjih nekaj letih nenehno razraščajo, lovke segajo na vsa mogoča področja, tudi na javno iskanje osebnih tajnikov oziroma pomočnikov. Med resničnostne šove, ki ne zabavajo, temveč morijo, spadajo tudi razprave v parlamentu ali pa soočenja gostov v večernih poročilih. Sama jih spremljam (tako šove kot poročila), čeprav nekatere z večjo ali manjšo slabostjo v želodcu. A očitno se rada mučim in zato verjetno spadam v kategorijo tistih ljudi, ki a) gledajo resničnostne šove, ker se poistovetijo z nastopajočimi in se naslajajo nad njihovim trpljenjem, in b) radi kritizirajo, težko pa naredijo kakšno stvar bolje. Kot ste že ugotovili, nekega posebnega talenta pač nimam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.