Slovenija
31 ogledov

"Talibani, dvig DDV na tisk je neumnost!"

Jože P. Damijan mediaspeed
Ekonomist Jože P. Damijan je dvig DDV na tisk označil za neumen, izprijen, "kratko malo talibanski" ukrep.

Damijan namreč meni, da bo izplen dviga DDV iz tega naslova minoren in da si bo vlada "po nepotrebnem nakopala revolt medijev". Ta ukrep skupaj z nižanjem naročnine na RTVS in zmanjševanjem izdatkov za visoko šolstvo vidi kot del "'svete vojne' za omejevanje svobode javnega izražanja ter spodrezanje kril intelektualni družbeni sferi".  Učinek pa naj bi bilo discipliniranje kritične intelektualne elite.

Nasprotni učinek

Damijan meni, da so tovrstni ukrepi kontraproduktivni: "Resnično te morajo gnati osebne frustracije zaradi intelektualne inferiornosti ali pomanjkanja javnega izražanja občudovanja tvoje veličine, da se spomniš tovrstnih ukrepov (in da nato te ukrepe poskušaš zamaskirati v varčevalni paket)."

Vlada se je sicer na včerajšnji seji odločila, da bo z 8,5 odstotka na 20 odstotkov dvignila DDV za storitve javne higiene (komunala), uporabo športnih objektov, časopise in revije, hrano za domače živali, čiščenje oken in zasebnih stanovanj, frizerske storitve ter dobavo lončnic, sadik in rezanega cvetja.

Komentarjev 20
  • mirko 10:17 06.oktober 2012.

    Ne preusmerjaj sedaj temo, jaz samo trdim, da je Jože P. Damjan pred leti zagovarjal enotno davčno stopnjo, kar bi pomenilo za javne medije prav tako dvig DDV-ja, sedaj pa temu ostro nasprotuje. Komu sedaj spomin peša ?!!!

  • Boschtjan Zupanchich 06:32 06.oktober 2012.

    Da : Vsi zakoni sprejeti po človeški logiki so Žal Zgrešeni ! Samo Božja Logika Je Edina Pravilna !!!

  • gec 21:28 05.oktober 2012.

    MIRKO,PREDLAGAM TI,DA SI NAJDEŠ KAKO SLUŽBO BO IMELA DRŽAVA VEČ KORISTI...