Slovenija
244 ogledov

Tamara Vonta bila huda na hudo Rominjo

Tamara Vonta Boštjan Tacol
Med državno sekretarko Tamaro Vonta in Rominjo Liljano Grm je izbruhnil prepir.

V četrtek dopoldne sta romsko naselje Dobruška vas obiskala državna sekretarka in vodja urada za narodnosti Tamara Vonta in njen sekretar Stanko Baluh, ki sta tamkašnjim otrokom prinesla novoletna darila. Veseli dogodek pa se je končal s prepirom.

Kot je za Delo povedala Rominja Liljana Grm, je "sosedu Brajdiču rekla, naj Vontovi odkrito pove, kaj ga teži, kar pa državni sekretarki menda ni bilo všeč.“ "Rekla mi je, da samo zavajam Rome. Nato je prišla do mene, me prijela za rame in začela porivati, ker da na občinski zemlji nimam kaj iskati,“ je za časnik povedala Grmova.

Član mediacijske skupine Franc Miklavčič, ki je bil očividec, je na vprašanje časnika, ali se je državna sekretarka vedla neprimerno, odgovoril, da sta se neprimerno obnašali obe. Tamara Vonta pa je povedala, da je bila Grmova "malce huda". "Potem sem bila huda še jaz, in to je to. Da je jezna, jo razumem, ker zadeve še niso rešene, a je treba vedeti, da problemi ne morejo biti rešeni čez noč, in potem vedno grozi z odvetniki. Z županom Kaplerjem se zelo trudimo, da bi zadevo rešili“.

Spor je izbruhnil zaradi namena občine, da Romom poruši tri bivalne objekte, a občina in država še nista našli rešitve za romske družine. Na tem območju je namreč skladno z občinskim prostorskim načrtom načrtovana gospodarska cona.

Vsi objekti so postavljeni brez upravnih dovoljenj in na tujem zemljišču, še piše Delo.