Slovenija
2750 ogledov

Tanja Muha: Z obtožbami nisem seznanjena

Slovenija 260.11.2013 mobitel, mobilna telefonija, mobilno omrezje, google, ilus Saša Despot
Direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) Tanja Muha se je odzvala na zadnje dogajanje na agenciji.

Spomnimo, svet Akosa je sprejel sklep, s kazerim vladi predlaga njeno razrešitev. Vzrok za takšen sklep naj bi bilo zavajanje o dodelitvi testnih frekvenc 5G podejtju BTC. 

Tanja Muha je v izjavi dejala, da z obtožbami sveta Akosa ni seznanjena in nanje tudi ni imela možnosti odgovoriti oziroma se opredeliti. Na sejo, na kateri je svet sprejel omenjeno odločitev, ni bila vabljena. 

Se pa je seje udeležil odvetnik Urban Vrtačnik kot zastopnik svetnika Aleša Pavlina. Muha je ob tem izpostavila, da je Vrtačnik hkrati tudi zastopnik več medijskih hiš v postopkih na upravnih sodiščih zoper odločbe agencije. Prav tako je Vrtačnik odvetnik Lea Oblaka, lastnika več medijskih hiš, ki so vpeta v postopke, ki jih vodi Akos. Muha je prepričana, da je tako prišlo do nedovoljenega vplivanja. 

Iz dokumentov naj bi bilo tudi razvidno, da je Oblak avtor dokumenta, ki naj bi služil kot strokovna podlaga za njeno razrešitev. Oblak je po njenih besedah preko svojih medijskih hiš, radiev in spletnih portalov preko poletja izvajal pritisk na Akos. Poslali so jim namreč večje število vprašanj glede postopkov agencije. Muha je poudarila, da nima težav z novinarskimi vprašanji, a se ji zdi sporen način, na katerega se je Oblak tega lotil. 

Agencija je podala prijavo na KPK zoper člane sveta Akosa in o tem seznanila vse državne organe. Razmišljajo tudi o podaji kazenske ovadbe proti vsem članom sveta agencije, proti Vrtačniku in Oblaku. 

Komentarjev 1
  • ode 18:58 27.oktober 2018.

    Ko je pijavka enkrat prisesana je ni mogoče kar tako odstraniti, ker se drži s posebnimi kavlji, zasajenimi v gostitelja.