Slovenija
837 ogledov

Tanje Fajon in Andreje Katič menda ne bo na listi SD

SD kongres
1/3
Saša Despot
SD bo danes zvečer predstavila kandidate za evropske volitve, pred tem pa bodo delegati stranke predlog kandidatne liste in programa potrjevali na digitalni volilni konvenciji.

Prvi in zadnji na listi bosta aktualna evroposlanca Matjaž Nemec in Milan Brglez, po neuradnih informacijah STA pa na listi ne bo ministric Tanje Fajon in Andreje Katič.

Za nosilcem liste, evropskim poslancem Matjažem Nemcem (SD/S&D), bo po informacijah STA na listi nekdanja evropska poslanka Mojca Kleva Kekuš, na tretjem mestu pa minister za kohezijo Aleksander Jevšek.

Na listi naj bi bili po informacijah STA še državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, podžupanja Velenja Aleksandra Vasiljević, člana predsedstva SD Neva Grašič in Primož Brvar ter Lucija Karnelutti, ki je sicer tudi članica mladinskega posvetovalnega odbora predsednice republike Nataše Pirc Musar.

Listo, kot je znano, zaključuje evropski poslanec Milan Brglez (SD/S&D).

Kot je še izvedela STA, pravosodne ministrice Andreje Katič ni med kandidati, prav tako tudi ne zunanje ministrice Tanje Fajon, ki je bila za evropsko poslanko izvoljena trikrat. Prav slednje je bil eden od razlogov, da se ji je vnovična kandidatura, tokrat iz položaja zunanje ministrice zdela "neprimerna", kot se je v ponedeljek izrazila ob robu zasedanja zunanjih ministrov v Luxembourgu.

Delegati bodo poleg liste potrjevali tudi program stranke za evropske volitve. Na volilnem kongresu sredi aprila so predstavili štiri sklope programskih izhodišč, v katerih poudarjajo ukrepe za solidarno, zeleno, inovativno in varno Evropo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
 • atamama 15:45 25.april 2024.

  Oba zelo težko preneseta poraz in ga vohata...........

 • Avatar Herkules
  Herkules 13:51 25.april 2024.

  SD kšeftarska mafija nima nikjer nikakršnih možnosti za nič! 30 let in milijarde kraj, ropanja in kriminala jim je uspelo z volilno podporo glupuh butalcev in balkađerosev! Dovolj bo!

 • Naklonsky 12:22 25.april 2024.

  Vse bo tako, kot bo ata Kučan zmurglal.