Slovenija
62 ogledov

Tankal gorivo na službeno kartico

Marijan Hrvatin Suzana Kos
Kadrovanje SDS. Na infrastrukturnem ministrstvu Zvoneta Černača zaposlili Marjana Hrvatina.

Predsednik vlade Janez Janša kot odziv na protestnike, ki politični oblasti sporočajo, da imajo njenega ravnanja dovolj, predlaga spremembo političnega sistema, skoraj istočasno pa njegov minister Zvone Černač zaposli za kaznivo dejanje obsojenega strankarskega kolega Marijana Hrvatina, ki je tedaj ostal brez službe.

Tako Černača kot Janšo smo pisno povprašali, ali se jima tako kadrovanje zdi etično oziroma kako se lahko branita pred očitki klientelizma. Odgovorila sta nam – z molkom. Hrvatina, sicer predsednika koprske SDS, je ne glede na obsodbo – ker je s službeno kartico točil gorivo v zasebni avtomobil – vlada že letos spomladi imenovala za vršilca dolžnosti direktorja uprave za pomorstvo (kjer so ga pred tem odpustili kot vodjo enega od oddelkov). Tedaj je vlada menila, da zadržkov za imenovanje Hrvatina kot najbolj usposobljenega kandidata ni, saj ni pravnomočno obsojen. Ko je sodba proti Hrvatinu nedavno postala pravnomočna, pa ga vlada resda ni imenovala na mesto direktorja, za kar je kandidiral, a so ga zaposlili na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Černačevi kadri

V Žurnalu24 smo pred kratkim pisali tudi o svetovalcu ministra Černača Emanuelu Čerčku, ki naj bi ga tožilstvo pre-
iskovalo zaradi različnih domnevno nezakonitih dejanj. Med drugim naj bi ugotavljali izvor njegovega premoženja, ki naj bi bilo ovrednoteno na sedem milijonov evrov.

Komentarjev 24
  • provni 20:29 09.december 2012.

    Tip je imel utečeno prakso, kar pomeni da je točil gorivo s službeno kartico, kadar se mu je zahotelo. Dokazano in posneto mu je bilo za 32 EUR. Se pravi, da če niso tega delali tudi drugi je to počel ...prikaži več še cca 35 krat on. Zadolžen je bil za poslovne knjige čolna Uprave za pomorstvo, ki so zginile ali bile ukradene in za te je bil zadolžen on. Na čolnu pa je teklo goriva še in še - cca 200 litrov na uro. Tu se ne gre za 32 EUR, ampak kako lahko postavijo na taka delovna mesta po možnosti v isti organ take ljudi, ki se poleg vsega maščujejo tistim, ki niso z njim. Saj ni nič novega. To je že vse pisalo, minister Černač pa še kar vztraja z njim. Zakaj je za njega tako pomemben. A ne moreta drug brez drugega ?Pa povsod, pa tudi za porodniško je potreben javni razpis. Pa noben normalen človek ne pride v javno upravo, če je v kazenskem postopku, razen barab očitno.

  • matajur 04:59 09.december 2012.

    Celo po Janševih predvidevanjih bo ta vlada zdržala kvečjemu do pomladi in začenja se pravi stampedo zaposlovanja po agencijah, ministrstvih in državnih podjetjih., včasih priskočijo na pomoč tudi župani "prave barve" . Vse po načelu..poskrbimo za svoje. Za vse ,ki ...prikaži večki so na reelekciji ali brez službe , se poiščejo delovna mesta za nedoločen čas . Če služb ni, se pač ustvari novo delovno mesto...svetovalec 1, svetovalec 2 ipd. . Ti ščurki potem prevetrijo na varnem novo vlado, ji delajo škodo, kjer se le da in pridejo zopet na plan, ko se "njihovi" vrnejo na oblast . Že tolikokrat videno od enih in drugih.Državne firme in ustanove so prestreljeni s temi kadri. Državni proračun vedno preživlja dve eliti, eno, ki je na oblasti in drugo, ki je v hibernaciji.

  • Karl Rečnik 20:06 08.december 2012.

    Tudi jaz bi tako kompenziral, pa ni prav, nekdo ki nima veze bi bil pa že zaprt. Ne zanima me kje je kdo v stranki, kakšne barve je. Če ni pošten je baraba, seveda je izgubil službo, zato da je ...prikaži več lahko šel za direktorja v isti firmi, če še komu ni jasno, baraba je in takih je pri nas preveč.