Slovenija
98958 ogledov

Tankati ali počakati? Tu so nove cene goriva

Dizelsko gorivo OMV Saša Despot
Spletni časopis Finance je izdal oceno o ceni pogonskih goriv, ki se bodo spremenile v torek.

Bencin se je pred dvema tednoma na mediteranskih trgih podražil manj občutno kot surova nafta in tudi manj kot dizel. Trenutna (regulirana) cena bencina na slovenskih črpalkah izven avtocestnega obroča je 1,482 evra na liter, medtem ko je liter dizla še nekoliko dražji, in sicer 1,718 evra. 

"Ob visoki nihajnosti cen in opaznimi razlikami v ceni različnih kotacij je napovedovanje sprememb maloprodajne cene bencina v zadnjih dveh mesecih oteženo. Ocena je manj zanesljiva kot pri dizlu," sicer opozarjajo pri Financah. Na podlagi oblikovanja različnih cen pričakujemo manjšo pocenitev, po osrednji napovedi in sicer za priližno dva centa na 1,46 evra, so še dodali pri časniku, specializiranemu za ekonomijo in gospodarstvo. 

Občutna pocenitev dizla

Pocenitve pri Financah glede na dogajanje na trgu napovedujejo tudi za dizelsko gorivo, in sicer kar za pet centov. Trenutna cena znaša 1,718 evra na liter, in ker se je na mediteranskih trgih dizelsko gorivo pocenilo, gre pričakovati nižjo ceno tudi na slovenskem trgu. "Če pri tem upoštevamo še gibanje evra, pričakujemo, da bo v torek polnjenje 50-litrskega rezervoarja za približno pet evrov cenejše kot danes. Naša osrednja napoved je 1,60 evra," so zapisali pri Financah.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.