Slovenija
34 ogledov

Tanko: Gantar naj odstopi

Sodnik Milko Škoberne (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V SDS upajo, da bo Gantar zaradi pripora Škoberneta pred umikom imunitete prevzel politično odgovornost in odstopil.

Sodba vrhovnega sodišča, da je bil celjski sodnik Milko Škoberne priprt nezakonito, je še eden od primerov "zavestnega in vehementnega ustvarjanja pravnih praznin, zaradi česar bo sodnik namesto zaslužene kazni najbrž dobil visoko odškodnino", je prepričan vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. "Pa tudi vrsta dokazov, ki so bili pridobljeni v času nezakonitega pripora, bo ovrženih. Tisti, ki znajo s pravno državo, že vedo, kaj je treba storiti, da iz dreka nastane zlato."

V SDS zato upajo, da bo predsednik državnega zbora Pavel Gantar prevzel politično odgovornost in odstopil ter za vse tudi materialno odgovarjal. Po mnenju Tanka je sicer spornih še več drugih odločitev predsednika državnega zbora, med drugim njegov neodziv na to, da je poslanec SD Dejan Levanič z magnetograma preiskovalne komisije, ki preiskuje ozadje afere Patria, umaknil oznako tajnosti "interno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.