Slovenija
1 ogledov

Tanko spet zahteva odgovore o Ultri

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Poslanec SDS Jože Tanko od vlade vnovič zahteva, naj razkrije vse pogodbe, ki so jih z Ultro sklenile državne družbe.

V poslanskem vprašanju Tanko vnovič sprašuje, katera podjetja, v katerih ima država več kot 25-odstotni lastniški delež, so poslovala z zagorsko družbo Ultra in njenimi hčerinskimi podjetji. Pri tem ga zanimajo vse pogodbe pred in med Janševo vlado ter po njej, ali so bili izvedeni razpisi, rok trajanja pogodb in kdaj so bile podpisane, njihove vrednosti, če so bile prekinjene in če so jih podaljšali.

Ni dovolj
Tanko se je za ponovno poslansko vprašanje odločil, potem ko mu vlada ni zadovoljivo odgovorila na vsa podvprašanja o poslih države z Ultro, pojasnjujejo v PS SDS. V odgovoru je vlada namreč zapisala, da ne more posredovati podatkov za podjetja, ker je nadzor v pristojnosti nadzornih svetov.

Vlada zamočila
Spomnimo, vlada je v odgovoru Tanku najprej zamudila rok, saj je ministrstvo za finance odgovore označilo z oznako interno. Na pritisk medijev je vlada kasneje oznako umaknila in razkrila, da so Ultra in njene hčerinske družbe prek različnih subvencij od države od leta 2001 prejele okoli 300 tisoč evrov sredstev, 1.469 evrov pa je šlo za posle z odvetniško pisarno Senica. To pa za poslanca ni bilo dovolj in odločil se je za ponovno vprašanje o poslih tako z odvetniško pisarno Senica kot tudi z Ultro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.