Slovenija
13 ogledov

Tanko: Za obračuni z novinarji Pahorjev SD

Jože Tanko (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je kot rdečo nit v aferi Sova, zadevi Ranc in zadevi Lukšič izpostavil, da so v vse tri vpleteni člani SD.
Jože Tanko , vodja poslanske skupine SDS, je na novinarski konferenci poudaril, da je aferi Sova, zadevi Ranc in zadevi Lukšič skupno to, da so v vse tri primere vpleteni člani SD in LDS. Po njegovem mnenju je to dokaz, da so posegi v svobodo posameznikov pogoj za napredovanje v obeh omenjenih strankah.

Anton Rop naj bi kljub aferi s prisluškovanjem še vedno užival zaupanje Boruta Pahorja . Tanko je poudaril, da so bili možni prisluhi tudi drugim takratnim opozicijskim politikom, ne zgolj Janezu Janši .

Vpleteni v zadevo Ranc so napredovali

Tanko: "Vpleteni v primer Ranc so napredovali." © Žurnal24

 
Dotaknil se je tudi primera Ranc, saj sta obe osebi, vpleteni v to zadevo, napredovali. Drago Kos je postal predsednik komisije za preprečevanje korupcije, Zdenka Cerar pa je danes podpredsednica LDS. Ob tem je dodal, da je bilo ugotovljeno, da je Cerarjeva leta 1999 posegla v pristojnost takratne vodje skupine tožilcev za posebne zadeve Barbare Brezigar .

Lukšičevi odzivi so žaljivi
Tanko je mnenja, da so odzivi predavatelja na Fakulteti za družbene vede (FDV) in podpredsednika SD Igorja Lukšiča žaljivi.Spomnil je na Lukšičevo izjavo, naj se poslanci SDS obrnejo na enega od podpredsednikov LDS, ki je bolj pristojen za naravo njihovih problemov.

Njegove izjave je označil za izjave iz prejšnjega režima in poudaril, da je politika že dolgo prisotna na FDV. Znova je tudi spomnil na nalogo, ki jo je Lukšič dal svojim študentom na dan predsedniških volitev.

Pahorjevi mediji
Zadnje dogodke, povezane z revijo Mag ter časopisoma Delo in Večer, je Tanko povezal z mediji, "ki so kapitalsko in politično povezani s Pahorjevim SD ". Spomnil je, da so Socialni demokrati v svoji analizi ocene stanja v Sloveniji trdili, da medije prek kapitalskih povezav nadzoruje vlada. "Zdaj se jim te trditve vračajo kot bumerang ," je še dodal.

Pahorjev SD naj bi bil povezan z mediji. ©BOBO

 
Tanko je pojasnil, da je po 19. novembru postalo jasno, da vse dnevnike obvladujeta gospodarski družbi, ki sta povezani z SD in LDS, in dodal, da "so do novinarjev najbolj kruti tisti, ki so predsednika vlade Janeza Janšo neupravičeno in lažno obtožili pritiskov na medije ".

Vodja poslancev SDS je še dejal, da "je peticija novinarjev, v kateri so povzete ocene iz analize stanja SD in s katero neposredno obtožujejo Janšo omejevanja medijske svobode, izrazito poudarila dvojno moralo dela opozicije ", saj ta po njegovem mnenju na eni strani ponuja lep obraz, po drugi strani pa nima za nikogar nobene strpnosti in razumevanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.