Slovenija
21 ogledov

Tatinsko četverico prijeli

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Romski mladeniči. V enem dnevu so obdelali Globoko, Pečice, Lukovec in Rako.

Posavje. Na podlagi štirih prijav občanov o vlomih in tatvinah so policisti v Veliki vasi prijeli štiri mladeniče iz okolice Krškega in enega iz okolice Novega mesta, stare od 16 do 21 let. Osumljeni so storitve več kaznivih dejanj. Po opravljeni sodni prepoznavi in zaslišanju je bil za dva osumljena odrejen hišni pripor, za vse štiri pa so napisali kazenske ovadbe.

Nesramni in predrzni
Njihovi tatinski pohodi so bili podobni: v začetku meseca je policiste poklical oškodovanec iz Globokega in povedal, da sta bila pri njemu dva mlajša moška, ki ju ni poznal. Ko sta odšla, je ugotovil, da mu je nekdo pregledal prostore hišo in odnesel nekaj več kot 100 evrov gotovine. Policisti so ugotovili, da so bili „na obisku“ štirje; dva sta moškega zamotila, dva pa pregledala hišo.

V istem dnevu so policiste poklicali v Pečice, kjer sta dva neznanca zamotila oškodovanko s prošnjo, da jima da kozarec vode, zunaj so se pogovarjali tudi o starem železu. V tem času sta druga dva neznanca razbila okno na drugi strani hiše in odnesla nekaj več kot 200 evrov gotovine.

Četverica je bila istega dne na delu tudi v Lukovcu na območju sevniške policije, kjer sta se dva zanimala za odkup starega železa in odkup krave, policiste pa so klicali še na Rako, kjer je dvojica hotela vstopiti v hišo, vendar so ji to preprečili.

Ujeli so jih na podlagi opisa
Oškodovanci so podobno opisovali tatinsko četverico, ki se je naokrog prevažala s temno zelenim osebnim avtomobilom. Policisti so jih na podlagi danega opisa izsledili v Veliki vasi. Ker so opisi voznika in potnikov ustrezali opisu osumljencev, so jim odvzeli prostost in jih privedli na policijsko postajo, kjer so jih zaslišali in jih nato tudi pridržali.

Izkazalo se je, da so poleg omenjenih dejanj v začetku maja 86-letni oškodovanki iz okolice Krškega odnesla tudi dve lovski puški, zračno puško in denar, 81-letnici iz Podbočja pa odnesli 140 evrov gotovine.

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik za dva odredil hišni pripor, zoper vse štiri pa so policisti podali kazenske ovadbe.

Pri vseh njihovih dejanjih je bil postopek podoben; z različnimi izgovori (odkup železa, želja po vodi,...) so zamotili oškodovance, nato pa ob primerni priložnosti vstopili v hišo, preiskali prostore ter odnesli denar ali druge vredne predmete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.