Slovenija
9 ogledov

Tatov kar mrgoli

Zasežen audi PU Koper
Policija je identificirala že več kot 200 osumljencev, ki kradejo po naših avtocestah.

Zadnji dve leti se povečuje število tatvin na avtocesti, zato smo bistveno spremenili način dela; policija izvaja periodični po
ostreni nadzor, ob praznikih in ponoči pa so na delu tudi mobilni oddelki kriminalistov,” je dejal Dean Jurič, vodja kriminalistov na koprski policijski upravi.
Pri preiskavi drznih velikih tatvin smo zelo uspešni, identificirali pa smo že več kot 200 osumljencev teh kaznivih dejanj. Posameznik v povprečju zagreši od 30 do 40 kaznivih dejanj, storilce pa je težko ujeti, saj so zelo mobilni,” je pojasnil.

Eden celo morilec

Minuli teden so pri avtocestnem izvozu za Kozino ujeli dva moška, osumljena, da se ukvarjata z drznimi tatvinami na avtocestah. Koprski kriminalisti so identificirali 40-letnega državljana Albanije in 35-letnega državljana Kosova, ki je na Slovaškem obsojen zaradi umora s strelnim orožjem. Na avtocestah ne kradejo posamezniki, temveč člani organiziranih mednarodnih kriminalnih združb, najpogosteje Romuni ali Albanci.

Praviloma nenasilni, a iznajdljivi

“Člani kriminalnih združb menjujejo avtomobile, registrske tablice in dokumente. Načeloma niso nasilni; primerov uporabe nasilja je manj kot deset. Policija svetuje pozornost med postanki na počivališčih, ustavljanje na avtocesti pa odsvetuje. Če opazite sumljive osebe, pokličite 113 ali anonimno telefonsko številko 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.