Slovenija
28 ogledov

Tatovi koles po vsem mestu

Prizor v Šiški, ki menda ni tako redek. (Foto: naš bralec) Žurnal24 main
Policija. Tatvine se dogajajo vse leto, ne le pred menjavo pnevmatik.

Naši bralci opažajo, da se pred 15. novembrom – zadnjim dnevom, ko je treba letne pnevmatike zamenjati z zimskimi – poveča kraja koles s parkiranih avtomobilov.

Lastniki vozil lahko z namestitvijo varnostnih vijakov zmanjšajo možnost tatvine.
Vinko Stojnšek, PUL

“Nekateri si obveznost olajšajo tako, da pnevmatike poberejo z drugega avtomobila,” meni eden od bralcev, dopušča pa tudi možnost, da gre za navadno krajo ali morda maščevanje. Drugi bralec pa je nekje prebral, “kako nevarna je Šiška”, in kmalu zatem v prizoru pred blokom našel potrditev te teze.

Nerazvidne evidence
Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana (PUL), je po preverjanju na policijskih postajah sporočil, “da gre za posamezne primere, ki so razpršeni po celotnem območju”, in da se “tatvine dogajajo skozi vse leto”. PUL po njegovih besedah sicer ne vodi evidenc tako, da bi bilo razvidno število “tatvin pnevmatik s platišči na način odvijačenja z vozila”. Lastniki vozil pa lahko z namestitvijo varnostnih vijakov vsaj zmanjšajo možnost tatvine, sklene Stojnšek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.