Slovenija
9 ogledov

Tatovi kradli bakrene izdelke

V osebnem avtomobilu so novomeški policisti pri 18-letniku našli za 15 tisoč evr Žurnal24 main
Policisti so v okolici Novega mesta med prazniki zasegli dve tovorni vozili z ukradenimi bakrenimi izdelki. Tatovi odpeljali skupaj za več kot 45 tisoč evrov različnih izdelkov.

Sevniški policisti so se 27. 4. zjutraj odpravili na Telčice, kjer naj bi ponoči neznanci iz skladiščnega prostora odnesli oziroma odpeljali za več kot 30 tisoč evrov različnih bakrenih izdelkov in polizdelkov, med njimi bakrene cevi in drobni material iz bakra.

"Robo" odpeljal z vozičkom
"Z ogledom so ugotovili, da so neznanci v zavetju noči vlomili v skladišče, od tam pa peš in s priročnim vozičkom nabrano odpeljali na drugo stran lokalne ceste Telče–Škocjan. Tam naj bi nakradeno robo natovorili v vozilo in se odpeljali v neznano," je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU)  Krško Robert Perc

Na tatova opozoril pes
1. 5. nekaj po 21. uri je novomeške policiste občanka obvestila o sumljivih neznancih, ki naj bi hodili okoli hiše, na njihovo prisotnost pa jo je opozoril lajež psa.

Novomeški policisti so takoj odšli na kraj in v bližini opazili dva moška, ki sta kradla bakrene žlebove. 35- in 18-letnik sta se pognala v beg, a so ju policisti prijeli in jima odvzeli prostost.
Zasegli so tudi ukradeni bakreni žleb, osumljenca pa bodo zaradi kaznivega dejanja ovadili na pristojno tožilstvo.

Istega dne so policisti v okolici Novega mesta zasegli kombinirano vozilo renault master z ljubljanskimi registrskimi tablicami in v lasti 20-letnika, ki sicer biva v Krškem. V vozilu so namreč opazili večjo količino bakrenih izdelkov, za katere 20-letnik ni mogel pojasniti izvora. S PU Krško so še sporočili, da je bil 20-letnik v zadnjih letih ovaden zaradi sumov več kot 30 kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in ogrožanja varnosti.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine bodo 20-letnika kazensko ovadili.

Odnesel baker v kolutih
Na praznik dela, 1. 5., pa so ob 00.30 šentjernejske policiste obvestili, da se je sprožil alarm v prostorih delavnice v Šentjerneju. Neznanec je vlomil skozi vrata in odtujil bakreno žico v kolutih.

O vlomu so bile takoj obveščene ostale policijske patrulje. Policisti so v okolici Novega mesta s svetlobnimi in zvočnimi signali vozilo ustavljali, vendar voznik njihovih znakov ni upošteval. Policisti PU Novo mesto in Postaje prometne policije Novo mesto so osumljencu zaprli pot, takrat pa je  ustavil in skušal pobegniti peš.

"Osumljenca so prijeli, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zasegli so tudi osebni avto z ukradeno kovino. Ugotovili so, da je 18-letni osumljenec iz okolice Škocjana v bližini Šentjerneja vlomil tudi v prostore podjetja, kjer je ukradel ključe in osebni avto renault kangoo, s katerim je kasneje prevažal ukradeno blago," je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

Vrednost odtujenih predmetov in škoda, nastala z vlomom, znaša okoli 15 tisoč evrov, osumljenca pa bodo zaradi kaznivih dejanj ovadili na pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.