Slovenija
29 ogledov

Tatovi ljubijo trgatev

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Trgatev ni samo vesel dogodek, ampak tudi priložnost za tatove, ki kradejo po vinskih kleteh, medtem ko ljubitelji dobre kapljice trgajo grozdje.

Glede na pretekle izkušnje policistov je trgatev priljubljena tudi pri tatovih. Medtem ko med trtami mrgoli ljudi, vinske kleti, vikendi in avtomobili samevajo, in če je kje na vidnem mestu še kakšna denarnica, se marsikdo skušnjavi ne more upreti.

Policisti zato svetujejo, naj bodo vikendi, vinske kleti in avtomobili vedno zaklenjeni, če so prazni. Prav tako naj ljudje na varno pospravijo dragocene predmete, pozorni pa naj bodo tudi na neznane ljudi in vozila, ki se pojavijo med trgatvijo.

Poleg tatov pa na vinogradnike preži tudi ogljikov monoksid. V preteklosti je bilo med vretjem mošta že kar nekaj primerov smrti zaradi zadušitve z ogljikovim dioksidom v vinskih kleteh. Dobro prezračevanje je zato zelo pomembno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.