Slovenija
417 ogledov

Tatovi na kolesu okradli dve kolesarki

kolo kolesarjenje kolesarstvo Anže Petkovšek
Včeraj okradeni dve kolesarki, policija osumljenca še išče.

V Ljubljani, na območju Bežigrada sta se včeraj zgodili dve podobni tatvini, za kateri še ne vedo, ali gre za istega osumljenca.
Ena od oškodovank je bila gospa na kolesu, pred katero sta se pripeljala dva neznanca, prav tako kolesarja in jo ustavila. Eden od osumljencev ji je nato odtujil torbico in se odpeljal. Povzročila sta okoli 600 evrov materialne škode, je sporočila Policijska uprava Ljubljana. Oškodovanka je kolesarja, ki jo je okradel, opisala kot moškega starega med 30 in 40 let, manjše suhe postave, oblečen je bil v rdečo majico s kratkimi rokavi in v temnejše hlače, vozil je starejše kolo z ravnim širokim krmilom.

Isti dan, nekaj ur prej, se je na istem območju zgodilo nekaj podobnega. Za kolesarko, ki se je vozila na kolesarski stezi v smeri centra mesta, se je pripeljal kolesar, jo prehitel in ji iz košare na sprednjem delu kolesa ukradel torbico. Povzročil je okoli 350 evrov materialne škode. Moškega je opisala kot mlajšega, suhe postave, temnih las in oblečenega v modro majico.

Policisti v obeh primerih še nadaljujejo zbiranje obvestil za izsleditev osumljenih in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Kolesarjem svetujejo, da imajo vrednejše predmete, kot so mobilni telefon in denarnice na varnem mestu pri sebi, na primer v notranjih žepih, zapetih na zadrgo. Torb ali predmetov pa ne odlagajte v košare na sprednjih ali zadnjih straneh kolesa saj so tam za tatove še posebej vabljive. Torbe nosite na hrbtu ali jih pripnite okoli pasu.