Slovenija
195 ogledov

Tatovi v otroških sobah

Sanja Kirn Barbara Milavec
Debeli rtič. Kraje v otroškem zdravilišču in letovišču so poleti pogoste.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa (RK) Slovenije na Debelem rtiču, kjer večinoma letujejo otroci iz socialno ogroženih družin, nekaj pa je tudi takih z zdravstvenimi težavami, so v sredo popoldne obiskali tatovi. Otrokom, ki tam prebivajo pod okriljem novogoriškega območnega združenja RK, so ukradli 200 evrov, MP3-predvajalnik, prenosne telefone, sončna očala in oblačila.

Vstopili skozi okna
“Razen ene so bile vse sobe otrok zaklenjene. Tatovi so v prostore v pritličju prišli skozi okna, ki so bila zaradi prezračevanja odprta,” pojasnjuje Neva Petek z RKS. Za odklenjeno sobo ni bilo ključa, ker naj bi ga prejšnja skupina izgubila.

Ne počutijo se varne
Kljub od trem do petim krajam, ki se zgodijo na sezono, Petkova meni, da je za varnost poskrbljeno. S tem pa se ne strinja pedagoška vodja novomeškega RK. “Našim otrokom so tatovi le premetali sobe, ker smo njihove vrednejše predmete shranili v sefu, smo pa zdaj zahtevali tudi ključe vhodnih vrat v paviljon, saj se ne počutimo varne,” je dejala Sanja Kirn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.