Slovenija
114161 ogledov

Arso prižgal oranžni alarm, ti kraji bodo najbolj na udaru

Nevihta Profimedia
Proti večeru bo predvsem na severovzhodu možna kakšna močnejša nevihta s točo.

Danes bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer bodo zlasti na severu možne posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arso je izdal tudi oranžno opozorilo za severovzhodne kraje, kjer bo možna kakšna močna nevihta z nalivom, močnimi vetrovnimi sunki in tudi točo. Popoldan bodo namreč v Avstriji nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zvečer pomikale proti Sloveniji in dosegle dele Koroške, Štajerske, Prekmurja in Gorenjske, zato po 17. uri za te kraje velja oranžni alarm, medtem ko za vse kraje po 12. uri velja rumeni alarm, ki opozarja na visoke temperature do večernih ur.

Kako se gibljejo padavine, lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Opozorilo Arsa | Avtor: Arso Arso
V noči na torek se bo ozračje umirilo, napovedujejo meteorologi portala Neurje.si.

Obeti

Nad jugozahodno, srednjo in vzhodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki se pomika proti vzhodu in bo zvečer oplazila tudi naše kraje. V višinah priteka k nam od zahoda suh in precej topel zrak. V torek bo na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo možna kakšna nevihta. V zahodni polovici Slovenije bo pihal jugozahodnik, drugod veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Vroče bo, popoldne bodo nastale vročinske nevihte.

V petek sončno in vroče z majhno verjetnostjo kakšne vročinske nevihte. Ob koncu tedna bo tudi v višinah k nam dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak. Od sobote do ponedeljka bodo nevihte spet verjetnejše. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo od 30 do 35 °C. V torek ali sredo pa bo vreme spet stabilno. Nekoliko manj vroče bo, napovedujejo na Arso.

Sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno jasno in vroče, proti večeru bo predvsem v krajih severno in vzhodno od nas nastalo nekaj neviht.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.