Slovenija
15 ogledov

Te opreme ne nameravajo več uporabljati, nadomestila pa ni

Notranjost policijskega avtomobila
1/9
PSS
Ker so pogajanja zastala, policisti zaostrujejo stavko. Prvi korak bo izločanje stare in nevarne opreme, ki jo uporabljajo, ker zanjo nimajo nadomestila. Izločeno opremo bodo predstavili tudi javnosti.

Policijski stavkovni odbor je vse zaposlene pozval, da z današnjim dnem pričnejo obveščati delodajalca o neprimernosti materialno tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo pri svojem delu in ta sredstva neposredno vplivajo na njihovo zdravje in varnost pri izvajanju nalog.

To pa pomeni izločanje nevarne in dotrajane opreme in sredstev, ki jih za policisti kljub temu uporabljajo, ker zanje nimajo nadomestil. Dotrajano opremo, del je objavljen na spletnih spletnih straneh sindikatov, nameravajo predstavili  javnosti.  

Pogajanja z vlado so namreč zastala. Finančno ministrstvo vztraja, da se kljub drugačnemu sklepu vlade sredstva za stavkovne zahteve poiščejo v proračunu MNZ.

Konec opozarjanja na opremo

Člani policijskega stavkovnega odbora so policiste pozvali, naj opremo pregledajo skupaj s sindikalnimi zaupniki, jo fotografirajo in jo skupaj s serijsko številjko pošljejo na stavkovni odbor. 

"Stavkovni odbor je zaposlene pozval, da posebno pozornost namenijo možnim tveganjem zaradi neustreznosti delovnega sredstva ( rokavice za opravljanje varnostnih pregledov, poteku roka uporabnosti delovnega sredstva (neprebojni jopiči, plinski razpršilci, čelad), tehničnih napak na delovnih sredstvih, ki neposredno vplivajo na njihovo varnost (tehnične okvare na vozili)." sporoča stavkovni odbor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar Leon
    Leon 10:01 09.december 2015.

    Sindikati policije so podaljšana roka politične opozicije in bi jih morali ukiniti. Sindikalisti nam servirajo podatke o opremi ,ki je stara 20 let ? Halo ,kje ste bili do sedaj ? Sindikat bi moral ravnati pravočasno in skladno z pravilnikom ...prikaži večom ,ki določa rok uporabnosti opreme ,kar pomeni ,da so taisti namerno zanemarili varnost pripadnikom policije. Temu se reče politikanstvo in bi se jih morali v policiji odreči.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 08:28 09.december 2015.

    Ja res je. Ko bi se mogl postavit na stran ljudi so se postavil na stran vlade in bank. Zdej pa iščejo simpatijo ljudi.

  • ojla 22:30 08.december 2015.

    Kaj poštenje in delo nima več nobene vrednote v Sloveniji ???Poznam situacijo v policiji zato si ne zatiskajte oči.Naši izvoljeni politiki tajkune ,banke ste pa ščitili je pač tako "dosti meni malo tebi ".