Slovenija
5672 ogledov

Te vloge ne oddajajte, ker ne boste dobili ničesar

dokumenti Shutterstock
Finančna uprava vam želi prihraniti čas in delo, zato vam sporoča, da s to vlogo ne boste uspešni.

Konec aprila je bila objavljena uredba, ki določa znesek trošarine za energente, s katero je bila podaljšana veljavnost znižanih zneskov trošarine za nekatere energente do 31. julija 2022. Znižani znesek trošarine za plinsko olje za pogonski namen tako do 31. julija znaša 330 evrov za 1000 litrov, kar predstavlja najnižji dovoljen znesek za obdavčitev energenta, ki ga določa 7. člen Direktive Sveta o prestrukturiranju okvira Skupnosti za obdavčitev energentov in električne energije (2003/96/ES).

Za namen vračila trošarine za komercialni prevoz je kot znesek vračila določena razlika med zneskom povprečne trošarine, ki jo za posamezni koledarski mesec ugotovi finančni minister, in najnižjim dovoljen zneskom, ki ga določa prej omenjena direktiva. 

"Glede na predpisan način izračuna zneska za vračilo bo za davčna obdobja maj, junij in julij 2022 višina zneska za vračilo trošarine za komercialni prevoz znašala 0 evrov," pojasnjujejo na Finančni upravi RS. "Upravičencem, ki bodo morebiti predložili zahtevke za vračilo trošarine za komercialni prevoz kot mesečni zahtevek za davčno obdobje maj, junij in julij 2022 ali kot trimesečni zahtevek za davčno obdobje april – junij ne bo ugodeno, kljub temu da so dejansko porabili pogonsko gorivo za komercialni prevoz."

Furs želi s tem obvestilom zmanjšati administrativne obremenitve tako za upravičence kot za davčni organ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.