Slovenija
22 ogledov

Tečaj Facebookovih delnic precej padel

Mark Zuckerberg. EPA
Delnice družbe Facebook drugi dan kotiranja na borzi Nasdaq izgubljajo vrednost. Trenutno se tečaj delnic giblje okrog 34 dolarjev, kar je 11 odstotkov manj kot ob koncu petkovega trgovanja.

Analitiki menijo, da je Facebook v prvi javni prodaji ponudil preveč delnic, zato je njihov tečaj padel pod začetno vrednost 38 dolarjev. Analitiki ocenjujejo, da je Facebook precenil zanimanje vlagateljev za njegove delnice, kar se zdaj odraža v padanju tečaja.

Delnice Facebooka so na začetku trgovanja v petek nekoliko pridobile in se gibale okrog 40 dolarjev, nato pa trgovanje sklenile pri 38,23 dolarja, le malo nad začetno vrednostjo 38 dolarjev. Trgovanje je sicer v petek steklo z okoli pol ure zamude, za katero so bile krive tehnične težave. Te naj bi nastopile zaradi preobremenjenosti sistema.

Facebookova prva javna ponudba delnic velja za največjo prvo javno ponudbo v tehnološkem sektorju doslej in za eno največjih javnih ponudb delnic kakšnega ameriškega podjetja doslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.