Slovenija
141 ogledov

Tečaj plavanja razprodan v trenutku

bazen Shutterstock
Programi poletnega počitniškega varstva, ki jih sofinancira MOL, so povečini že zasedeni. Nekateri programi so bili popolnjeni že prvi dan, ko so začeli zbirati prijave.

Programi poletnega počitniškega varstva, ki jih sofinancira Mestna občina Ljubljana, so povečini že zasedeni. Poletna plavalna šola, ki jo v Kopališču Laguna organizira Športno društvo Aqua, je bila zasedena takoj po tem, ko so začeli zbirati prijave. "Mesta so se popolnila prej kot v enem dnevu," pravijo pri Aqui, kjer bo v program vključenih po 28 otrok v sedmih enotedenskih terminih.

Vsak dan kliče najmanj deset staršev

Šola brez šole. Otroci uživali na otroškem fitnesu ter se prelevili v umetnike i | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Ne vem, zakaj takšnih programov, kot je plavanje, ki so zelo primerni za poletno vročino, ne ponudijo več," pravi eden od staršev, ki mu svojih otrok na plavalni tečaj ni uspelo pravočasno prijaviti in ni edini, ki je bil prepozen.

Na Aquo, kljub temu, da je na njihovi spletni strani obvestilo, da so programi, ki jih sofinancira MOL, že zasedeni, starši še kličejo. "Vsak dan dobimo vsaj po deset klicev staršev ki sprašujejo in so razočarani, ko jim povemo, da so mesta že zasedena," pravijo pri Aqui. 

Na MOL-u pravijo, da izvajalce programov počitniškega varstva izberejo preko vsakoletnega Javnega razpisa za sofinanciranje programov in/ali projektov v MOL s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok. 

Za športne programe več zanimanja

"Na javni razpis se imajo možnost prijaviti društva, zavodi in ustanove, vpliva na to, kdo se prijavi, pa na MOL nimamo, zato tudi ne moremo vplivati na to, ali bo sofinanciranih več ali manj športnih programov, za katere opažamo večje povpraševanje," pravijo na MOL-u. 

otroški bazar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dodajajo, da v letošnjem letu sofinancirajo vse programe počitniškega varstva, prijavljene na javni razpis, ki so izpolnjevali razpisne pogoje, izkušnje iz prejšnjih let pa kažejo, da so zapolnjeni vsi programi. "Glede na odzive staršev verjamemo, da bo tako tudi v letošnjem letu," pravijo pri MOL. 

Čakalna vrsta po 20 otrok na termin

Zasedena so tudi vsa mesta pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana. "Prijave smo začeli sprejemati 3. maja, mesta so se zapolnila takoj, s čakalno vrsto do 20 otrok na termin," so povedali pri ZPMLJ, kjer organizirajo deveturno subvencionirano varstvo. Prosta mesta so še za štiriurna potepanja po Ljubljani, likovne ustvarjalnice in foto tečaj, a ti programi niso brezplačni. 

Za subvencionirano varstvo morajo starši sicer ponekod tudi nekaj doplačati, pri Aqui in Plesnem klubu Bolero po pet, pri Smučarskem društvu Novinar in Plesnem društvu Libero po dva in v Javnem zavodu Mala ulica ter Pionirskem domu po 16 evrov na dan. Preostali programi so popolnoma brezplačni, prav tako se lahko plavalnih in plesnih tečajev brezplačno udeležijo otroci iz socialno ogroženih družin. 

Seznam vseh ponudnikov si lahko ogledate tukaj.

PODOBNO JE BILO TUDI LANI: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.