Slovenija
1 ogledov

Teden bo sončen in malce hladnejši

Sonce Shutterstock
Čaka nas topel teden, z občasnimi nevihtami. Temperature od 25 do 30 stopinj.

„V ponedeljek bo nekaj ploh in neviht, v torek bo sončno, nato pa v sredo popoldan lahko spet pričakujemo nekaj neviht ali ploh, v četrtek pa malce več oblačnosti, " nam je povedal dežurni meteorolog Jure Cedilnik iz Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Od četrtka naprej bo hladneje.Temperature bodo bližje 25 kot 30 stopinj. Kljub nižjim temperaturam bo konec naslednjega tedna suh in sončen. "Do srede bo še med 25 in 30 stopinj, potem se bo v četrtek malenkost ohladilo, temperature bodo verjetno pod 25 stopinj, tam okrog 23, a se bo kmalu spet segrelo in temperature bodo nekje do 30 stopinj."

Primeren čas za gore

V gorah je danes piha jugozahodnik, tako da se Južni in Zahodni Julijci malce oblačijo, drugače pa je sončno vreme, pravi Cedilnik. „Tako bo tudi v prihodnjem tednu. Nevihte lahko nastanejo v ponedeljek insredo, drugače pa bo vreme primerno za iti v hribe."

Lepo tudi na obali

Neviht in ploh pa naj ne bi bilo na obali. "Na Primorskem po vsej verjetnosti neviht ne bo. Mogoče kje bolj v notranjosti, na obali sigurno ne," pravi Cedilnik.

Zaradi toplega in ugodnega vremena je morje še vedno primerno za kopanje, saj ima 24 stopinj. Razmeroma visoke temperature pa so izmerili tudi na Bledu in Bohinju. Blejsko jezero ima 23 stopinj, Bohinjsko pa 21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.