Slovenija
21 ogledov

Teden bo sončen in topel

Slovenijo je objela zgodnja pomlad. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Sončno in toplo vreme se bo nadaljevalo vse do naslednjega konca tedna, ko se bo nekoliko pooblačilo, vendar pa padavin ni za pričakovati. Temperature bodo segale vse do 16 stopinj Celzija.

"Sončni dnevi se bodo nadaljevali. Temperature bodo dokaj visoke vse do srede, ko se bo ogrelo tudi do 16 stopinj Celzija. Od vključno srede naprej bo nekoliko hladneje, saj dnevne temperature ne bodo presegle deset stopinj Celzija," nam zatrdi Benedikt Strajnar, meteorolog na Agenciji RS za okolje (ARSO). "Jutranje temperature bodo kakšno stopinjo pod ničlo, v alpskih dolinah do –5, vendar se bo tekom dneva hitro ogrelo. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju," doda.

"Ves teden bo suho vreme, konec tedna pa lahko zlasti v zahodni Sloveniji pričakujemo že nekaj več oblačnosti. Padavin zaenkrat ni na vidiku," poudari dežurni meteorolog. Na vprašanje, ali lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo novo pošiljko snega, Strajnar odgovori: "Meteorološke karte trenutno ne kažejo prihajajočih snežnih padavin."

Taljenje snega povzroča plazenje

Strajnar opozarja, da je v visokogorju še vedno druga stopnja nevarnosti proženja plazov. "Sneg se ob višjih temperaturah še hitreje preobraža, ponoči lahko kje pomrzne, vendar se že dopoldne zopet seseda. Večjo nevarnost predstavljajo predvsem opasti ob grebenih, ki se utegnejo sprožiti zaradi višjih temperatur," konča.

Napoved vpliva vremena na počutje: v nedeljo bo vremenski vpliv ugoden in v krajih s sončnim vremenom vzpodbuden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.